Anketa o módě a stylu: módní návrhářka Denisa Dovala

Denisa Dovala
Denisa Dovala

Denisa Dovalová, módní designérka působící v Praze, svou praxi získala v ateliéru designu oděvu na Univerzitě Tomáše Bati. Zároveň také pracovala v ateliéru holandské designérky Iris van Herpen, která je členkou pařížského syndikátu Haute Couture. V roce 2014 se stala vítězkou designerské soutěže Talent Black Card pro rok 2014, pořádané Unique Prague Fashion Weekem. Nyní tvoří pod svou značkou Denisa Dovala. Pravidelně prezentuje svou tvorbu v rámci českých i mezinárodních eventů. Její poslední kolekci s názvem I.N.F.O.R.M.E.L. jste mohli zhlédnout na letošním podzimním Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Jaká je tvá definice módy a stylu? 

Za mě je to vizuální postoj, který zaujímáme ve společnosti. Je jakýmsi historickým vizuálním odkazem každé doby. Je ovlivněn náladou, vývojem a mnoha dalšími faktory.

Co máš nejraději na své práci?

To, že se mohu kreativně vyřádit, něco hmotného vytvořit a taky fakt, že něco krásného buduji, co má pro mě význam a zanechává za sebou stopu.

Jak si dobíjíš baterky?

Když mám trochu více času, tak dlouho spím a pak si jdu zasportovat. Většinou zaběhat, to je i jedna z věcí, kterou závidím lidem, co mají více volného času, že mohou pravidelně sportovat a spát. Jednou bych se chtěla naučit meditovat, věřím, že všichni, co to opravdově umí a praktikují, tak se díky tomu neuvěřitelně zrelaxují a dobijí baterky.

Co tě zaručeně potěší?

Jakékoli setkání s mou rodinou. Máme se moc rádi a vždy se rádi vidíme.

Tvůj tip co dělat proti šedi

Užít si posledních pěkných dnů někde v parku na pikniku.

Comments

comments

Vyhledat