Jan Vacek
14. září 2020 • 04:55

Úchvatný Hložek, uragán i rozhození stopeři. Co ukázal zápas Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
  • Úchvatný Hložek, uragán i rozhození stopeři. Co ukázal zápas Sparty?Úchvatný Hložek, uragán i rozhození stopeři. Co ukázal zápas Sparty?FOTO: Koláž iSport.cz

    Mohla si udělat další fajfku. Sparta vítězně zvládla i třetí ligový duel v nové sezoně, na tyhle tři body se ale nadřela suverénně nejvíc. V Karviné prohrávala 0:2, po impozantním obratu ale nakonec brala triumf 5:2 a poprvé od srpna 2016 skočila na první místo v tabulce. Podívejte se, co všechno zápas na slezském poli ukázal.

  • Hložkova one man show

    Čím nás tenhle zázračný klučina ještě pobaví? Adam Hložek svou výkonnostní laťku neustále posouvá výš a výš, zvládl to i v Karviné. Dvakrát se nádherně uvolnil a parádně zakončil, k tomu si vykoledoval i pokutový kop... Právě on má nejsilnější podpis pod velkolepým obratem Sparty. Po třech duelech má navíc na kontě už čtyři kanadské body za dvě branky a dvě asistence. „Pro každého útočníka je lepší, když se na začátku sezony trefí. Já si musel dva zápasy počkat. Sice jsem se trefil v přípravě proti Žižkovu, ale to si nepočítám. Jsem rád, že mi to tam spadlo. Snad se mi bude podobně dařit i dál,“ prohlásil osmnáctiletý supertalent.

    Karviná - Sparta: Hložek si skvěle zasekl a snižuje do šatny na 1:2!
    Video se připravuje ...

    Karviná - Sparta: Hložek po famózním sólu zvyšuje na 4:2!
    Video se připravuje ...

  • Patnáct minut, čtyři góly

    Po půl hodině hry byla na ručník. Sparta v Karviné nakupila chyby, dvakrát kapitulovala a spadla do hluboké propasti. Následně však potřebovala pouhou čtvrt hodinku, aby se vydrápala zpátky na denní světlo. Ještě do přestávky udeřili Adam Hložek a Bořek Dočkal z penalty, hned po změně stran se trefili Ladislav Krejčí mladší a znovu Hložek. Dechberoucí sekvence, kterou hosté vzali Slezanům veškerý vítr z plachet. „Máme velkou útočnou sílu, prosadili jsme se vlastní kvalitou,“ těšilo trenéra Václava Kotala.

    Kotal: Jsem rád, že se kluci po dvou inkasovaných gólech nepoložili
    Video se připravuje ...

  • Nejistí stopeři

    Což o to, Ondřej Čelůstka si i v Karviné udržel vysoký standard. Předskakoval soupeře, skvěle četl hru a díky tomu posbíral mnoho balonů. Horší to bylo v případě jeho parťáků. David Lischka předvedl další blackout, když si napálil ukázkový vlastní gól. Hlavně v prvním poločase se trápil i mladík Dominik Plechatý, jenž naskočil za zraněného Lukáše Štetinu. Oba musí dost přidat, byť se po změně stran výrazně zlepšili a Lischka se zaskvěl i asistencí na Krejčího branku.

    Karviná - Sparta: Lischka si nešťastně srazil Bartošákův centr do sítě, 2:0!
    Video se připravuje ...

  • Síla z lavičky

    Reprezentační přestávka Spartě přišla vhod. Sice ztratila stopera Štetinu, zároveň však doléčila další důležité hráče. V Karviné tak mohl vůbec poprvé po letním návratu z Itálie naskočit Ladislav Krejčí starší. A hned se blýskl asistencí na pátou branku Libora Kozáka. Byla to příkladná spolupráce dua, které trenér Kotal poslal do akce z lavičky v samotném závěru zápasu. „Jsem rád, že máme na lavičce kvalitu. Když hráče využijeme, prosadí se. Libor dal gól, Láďa měl přihrávku, to je pro každé mužstvo důležité,“ pochvaloval si uznávaný kouč.

    Karviná - Sparta: Krejčího skvělý návrat! Asistencí připravil Kozákův gól, 5:2
    Video se připravuje ...

  • Prohra, přesto Karviná bavila

    Jasně, je to mrzutost. První ligová porážka, navíc v utkání, ve kterém máte nad Spartou náskok dvou branek. Karviná měla v neděli večer spoustu důvodů k frustraci, konečný výsledek 2:5 by ale neměl překrýt sympatický výkon, kterým se slezské mužstvo prezentovalo. I po dvou vstřelených gólech svěřenci trenéra Juraje Jarábka nezalezli do defenzivní ulity, naopak byli dál aktivní a velkou měrou přispěli k vysoké úrovni zápasu. „Sparta má výborné útočníky, potrestala nás. Hráče ale musím pochválit, jezdili a bojovali,“ ocenil slovenský kouč.

    SESTŘIH: Karviná - Sparta 2:5. Velký Hložkův obrat, po čtyřech letech jsou Letenští v čele
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud