"Abych předešel spekulacím, sděluji že rozhodnutím KHS jsem byl nejprve poslán díky kontaktu s osobou COVID+ do karantény a následný test bohužel prokázal COVID+ i u mě. Příznak je minimální v dnes již ustupující rýmě. Bez teploty či čehokoli dalšího. Jsem tedy v nařízené domácí izolaci," oznámil na svém facebookovém profilu Výborný.

Ilustrační foto
Holice zatím nepřijmou zvláštní opatření kvůli nákaze v sanatoriu

"Koronaviru nerozumím, protože všechny naše tři děti jsou po testu negativní. Velmi oceňuji profesionalitu a rychlost KHS Pardubického kraje, okres Chrudim i Pardubické krajské nemocnice. V tom množství to zvládají dle mé zkušenosti brilantně. Situace mě netěší, bohužel jsem musel zrušit veškerý pracovní program a ode dneška jsem na home office. Čeká nás tento týden řada důležitých hlasování v PS, což z domu bohužel nedám. Pracuji ale na stanoviscích ke sněmovním tiskům a se svým týmem i kolegy KDU-ČSL jsem v kontaktu," dodal.

"Mrzí mě to, ale je potřeba všechna opatření dodržet. Všem v podobné situaci přeji lehký průběh a rychlé zotavení. Koronoviru ZMAR!" napsal závěrem.