Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Agresivní závěr utkání. Po pěstech a kopancích sudí vyloučil pět hráčů, mezi nimi i Neymara

Závěr utkání mezi PSG a Olympiquem Marseille nabídl hodně emotivních momentů. foto: ČTK

Paříž - Utkání Paris Saint-Germain proti Olympique Marseille patří kvůli dlouholeté rivalitě obou klubů k nejočekávanějším zápasům francouzské nejvyšší soutěže. Závěr utkání třetího kola nabídl fanouškům nefotbalovou podívanou, když po vzájemných šarvátkách hlavní sudí utkání Jerome Brisard rozdal pět červených karet.
  12:03

Obhájci mistrovského titulu Paris St. Germain do nového ročníku Ligue 1 nevstoupili ideálně. Po prohře ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov nejdříve svěřenci Thomase Tuchela prohráli v úvodním utkání na půdě nováčka z Lens 0:1, v nedělním utkání navíc PSG prohrálo právě i prestižní duel s Marseille 0:1, když se ve 31. minutě prosadil Florian Thauvin.

To nejzajímavější mělo ale teprve přijít.

Běžela poslední minuta vypjatého utkání, ve kterém sudí dohromady udělil dvanáct žlutých karet, když se do na první pohled ne úplně přátelské debaty pustil Neymar s obráncem Marseille Alvarem. Navíc pak Dario Benedetto přistrčil záložníka PSG Leandra Paredese, jenž mu to po odpískání vrátil a mela byla na světě.

Hlavní rozhodčí Jerome Brisard udělil dohromady pět červených karet, jedním z vyloučených byl i Brazilec Neymar, jenž už při odchodu ze hřiště vypadal velmi frustrovaně.

„Videorozhodčí zachytil moji agresi, ano. Proč ale nezachytil to, jak mi Alvaro říká ty nejodpornější rasistické nadávky? Jediné čeho lituji je, že jsem toho blbečka nepraštil aspoň do obličeje,“ napsal Neymar na svůj twitterový účet už hodinu po konci utkání.

Španěl Alvaro se k celé situaci zatím nevyjádřil. 

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...