Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hledáte novou práci? Zkuste R&D centrum budějovického Bosche

PR článek

Jiří Kolda, Tomáš Kuthan, Michal Veverka – programátoři českobudějovického R&D centra Bosch, které spojuje nadšení pro práci a spokojenost – odpovídají na otázky o své práci u nejžádanějšího zaměstnavatele regionu.

Jak začala vaše kariéra u firmy Bosch?
Jiří Kolda:
Do firmy jsem nastoupil před čtyřmi lety, předtím jsem pracoval sedm let pro jinou místní softwarovou firmu. Jednoho dne jsem si uvědomil, že nastal čas na změnu a vzpomněl jsem si na nabídku, kterou jsem kdysi obdržel od Tomáše K. Oslovil jsem ho, absolvoval výběrové řízení a vyšlo to.

Tomáš Kuthan: Ve firmě jsem začínal jako brigádník při studiu 2. ročníku VŠ, na starost jsem měl tehdy IT podporu. V té době tu vývoj softwaru neexistoval. Jako první jsem začal programovat webové aplikace, nejdříve pro náš závod v Českých Budějovicích a později i pro závody v Německu a ostatních zemích.

Michal Veverka: Před dvěma lety jsem ukončil studium na Západočeské univerzitě v Plzni, obor SW inženýrství. Od začátku jsem věděl, že chci zůstat na jihu Čech a pracovat ve větší společnosti se zaměřením na automobilový průmysl. Bosch tak byl jasnou volbou.

Jaká je vaše pracovní náplň?
JK:
Z 90 % se věnuji programování se zaměřením na aplikaci Leepa, což je software pro správu testovacích laboratoří, který využívá více než 100 laboratoří po celém světě. Zbývajících 10% věnuji grafické práci. Kromě toho, že navrhuji loga a vzhled našich aplikací řeším UX s důrazem na použitelnost.

TK: Se svým jedenáctičlenným týmem zodpovídám za vývoj webových aplikací, programuji, hledám nové projekty a starám se o to, aby kolegové měli vše, co k práci potřebují.

MV: Vedu čtyřčlenný tým vývojářů, který se věnuje vývoji SW řešení na centrální úrovni. Ve spolupráci s dalšími mezinárodními týmy pracujeme na dlouhodobém projektu PS Xelerator, který má celosvětový dosah.

Co vás na vaší práci baví?
JK:
Přestože je aplikace Leepa již komplexní nástroj, vždy bude nabízet nové cesty, kterými se vydat s ohledem na přání a potřeby zákazníků. Práce na Leepě mě naplňuje, baví mě komunikovat se zákazníky, povídat si s nimi o tom, co potřebují a snažit se pochopit jejich motivaci. Díky tomu, co dělám, jsem služebně navštívil mnoho zemí, mezi nimi i vzdálenější destinace jako jsou například Čína nebo Brazílie.

TK: Mám různorodou práci, která je bohatá na výzvy a nové směry. Rád poznávám kolegy z různých zemí světa a jejich rozdílné přístupy k práci, ze kterých si vybírám to nejlepší. Dříve u nás každý zodpovídal za svůj vlastní projekt, nyní se jedná o týmovou práci, díky níž se vytříbily i úkoly pro jednotlivé členy týmu. Vést lidi mě baví stejně jako programování, přestože jsou to naprosto rozdílné věci. Nejradši vymýšlím, jak naše aplikace zjednodušit a ještě více přiblížit koncovým uživatelům, aby je dokázali chytře využívat a zjednodušili si tak svou práci.

MV: Baví mě programování samotné. Rád hledám řešení pro analytické, matematické a designové úlohy. Pravidelně jezdím do Stuttgartu, kde se potkávám s vedoucími ostatních zahraničních týmů, abychom projednali aktuální stav projektů, novinky a naplánovali aktivity na další období. Vést tým lidí je pro mě náročnější, zkušenosti teprve sbírám, ale naštěstí zatím jen samé pozitivní. Oceňuji rozmanitost pracovních úkolů, stejně jako to, že mám čas věnovat se poznávání technologií do větší hloubky, a nacházet tak nová a lepší řešení.


Všichni tři se shodují, že díky práci u velké firmy, jakou českobudějovický Bosch se svými 4000 zaměstnanci bezesporu je, cítí větší garanci pracovního místa a mohou využívat široké spektrum benefitů a příležitostí k růstu. Nejvíce si ale programátoři cení skvělého a stabilního kolektivu, bezvadného šéfa a příjemné atmosféry. Jediné co je „trápí“, je opravdu hodně zakázek, a proto tým aktuálně hledá nové posily.

Líbí se Vám práce SW vývojářů budějckého R&D centra? Zajímá Vás, jaký používají technologický stack? Chcete zjistit, jaký je šéf? Přihlaste se přes inzeráty na Bosch stránkách Jobs.cz, rádi Vám na všechny otázky odpoví. Více info na Programátor PHP nebo Programátor Java / Python.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky práce, R&D centrum, Bosch, Robert Bosch GmbH, projekt, Západočeská univerzita v Plzni, Německo, Čína, Brazílie, Česko, České Budějovice, Stuttgart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáte novou práci? Zkuste R&D centrum budějovického Bosche  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.