Propadl jsem panice. Karel Šíp a zážitek s koronavirem

14.09.2020 12:16

„Šáhnul jsem na kliku a propadl panice. Na tý klice seděl nějakej virus, kterej jenom čekal, až nějakej vůl na tu kliku šáhne.“ O koronaviru už krátce promluvil i bavič Karel Šíp. Rozdělil společnost na klidné a panikařící, mezi kterými přebíhá. A popsal svůj zážitek způsobený neopatrností. Též se vymezil proti termínu hostitel, protože virus nikdo nezval.

Propadl jsem panice. Karel Šíp a zážitek s koronavirem
Foto: Repro ČT
Popisek: Bavič a moderátor Karel Šíp

Koronavirus už přicestoval i do zábavného pořadu Všechnopárty, kde mu úvodní slovo věnoval hostitel a moderátor Karel Šíp. Ten připomenul, že je to teprve podruhé po vynucené půlroční pauze, co se s diváky setkává i v hledišti divadla Semafor. „Já jsem rád, že se to navzdory složité době, době plné nejrůznějších zákazů a omezení prostě daří,“ svěřil se.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

A jako důvod, proč se to daří, uvedl, že veřejnost je rozdělená na dva tábory. Na ty, co potenciální hrozbu neberou vážně a jsou nad věcí, a na ty, kteří jsou ze všeho vystrašení. „Já za sebe můžu říct, že přebíhám z jednoho tábora do druhého,“ přiznal se bavič a vysvětlil: „Já když sedím doma, tak jsem nad věcí, říkám si, jsou ty lidi blázni. Ale když jsem venku, tak se bojím na cokoliv šáhnout.“  

A přidal čerstvý zážitek: „Pár dní zpátky, jak chodím, tak mi myšlenky bloudí. Tak jsem bezmyšlenkovitě šáhnul na kliku nějakýho krámu. Hned jsem si tu chybu uvědomil a propadl naprostý panice. Řekl jsem si, musím domů a umejt se. Nejkratší cestou domů. Protože jsem si okamžitě představil, že na tý klice seděl nějakej virus, kterej jenom čekal, až nějakej vůl na tu kliku šáhne. A že on přeskočí. Tak teď jsem utíkal domů a představoval si, jak ten virus leze po tý ruce, až nahoru, protože to nevidíte. To neni mravenec nebo klíště. A tak jsem si představoval, on takhle leze nahoru, po tý ruce vylez, podlez roušku, to neni žádnej problém, že jo?“

V humorném líčení pokračoval: „Teďka si na tom ksichtě vybral nějakej otvor, třeba nos, vlez dovnitř, do mých útrob, a tím jsem se stal hostitelem.“ Proti používání termínu hostitel pak Šíp protestoval, dle něho je to nesmyslné. „Hostinu by rozjel okamžitě, kdyby to bylo tak, starší tělíčka, ty prej jim chutnaj. Tělíčka prolezlý všema možnejma chorobama, to prej je pošmáknutí. Ale mladý tělíčka jim moc nejedou,“ odbočil lehce bavič s tím, že samozřejmě vše dopadlo dobře, jen propadl panice.

Ale slovo hostitel mu stále vadilo. „Já nevím, proč vy odborníci, doktoři, člověku, kterej to čapne, proč se říká hostitel. Já jsem hostitel tady například. Protože sem já hosty zvu. Ale žádnej virus jsem nikdy nikam nepozval,“ uzavřel své příhody s koronavirem Karel Šíp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…