‚Jediné, čeho lituju, že jsem ho netrefil do obličeje.‘ Neymar napadl soupeře a stěžuje si na rasismus

Hvězdný brazilský fotbalista Neymar obvinil po divokém závěru ligového zápasu s Marseille soupeře z rasistických urážek. Francouzský mistr Paris Saint Germain prohrál 0:1 nedělní duel, jenž skončil rvačkou a vyloučením pěti hráčů. Červenou kartu dostal Neymar za to, že Álvara Gonzáleze plácl po hlavě, údajně proto, že mu španělský obránce nadával.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar

Neymar | Zdroj: Reuters

„Podívejte se na ten rasismus. Proto jsem mu jednu dal. Jediné, čeho lituju, je, že jsem toho idiota netrefil do obličeje,“ napsal Neymar na twitteru.

VAR pegar a minha “agressão” é mole ... agora eu quero ver pegar a imagem do racista me chamando de “MONO HIJO DE PUTA” (macaco filha da puta)... isso eu quero ver!
E aí? CARRETILHA vc me pune.. CASCUDO sou expulso... e eles? E aí ?

00:41 – 14. 09. 2020

90714 597696

Osmadvacetiletý brazilský útočník si podle svých slov předtím od Gonzáleze vyslechl urážku. „Pro kamery je jednoduché ukázat moji agresi. Ale teď chci já ukázat obrázek toho rasisty,“ doplnil Neymar s konkrétním hanlivým komentářem.

Brazilského fotbalistu měl jeho soupeř označit doslova termínem „opičí svině“, jak stojí v Neymarově statusu na twitteru.

Stejně jako Neymar byli za nesportovní chování v nastaveném čase z kádru PSG vyloučeni Layvin Kurzawa a Leandro Paredes, z týmu Olympique pak Jordan Amavi a Dario Benedetto.

Fotbalisté Marseille v Parku princů vyhráli 1:0 a nechali obhájce titulu po druhém zápase sezony bez bodu. Předtím finalista Ligy mistrů bez několika hráčů v karanténě včetně Neymara nestačil na nováčka Lens.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme