Koronavirus ovlivňuje návštěvnost Zahrady Čech, řada zákazníků nepřišla

  15:38
Návštěvnost oblíbeného podzimního veletrhu Zahrada Čech, který se koná od pátku v Litoměřicích a pokračuje až do následující soboty, ovlivnil podle organizátorů strach z koronaviru. Za první víkend přišlo výrazně méně návštěvníků než v předchozích letech.

„Jsme zhruba v třetinové ztrátě oproti loňskému ročníku,“ uvedla Michaela Mokrá, obchodní a marketingová ředitelka pořádající společnosti Zahrada Čech.

Kolik lidí do areálu litoměřického výstaviště dorazilo, však nespecifikovala. V minulých letech veletrh navštěvovalo 80 až 90 tisíc návštěvníků.

Letos všichni musejí dodržovat přísnější hygienická opatření, ve vnitřních prostorech nosit roušky a k dispozici mají dezinfekci.

Podle Mokré nošení roušek návštěvníci dodržují. „Celou akci jsme postavili na velice striktních hygienických parametrech. A po celou dobu konání zde bude zajištěna také sanitka,“ uvedla Mokrá.

Na výstaviště se sjelo na 550 prodejců, těch je naopak více než loni.

Součástí akce je doprovodný program. Návštěvníci se také po celý týden mohou těšit na hudební vystoupení, mimo jiné na Milana Drobného či Petra Koláře.

Zahrada Čech

11. - 19. září

  • Otevřeno je každý den od 9 do 17 hodin.
  • Vstupné je pro dospělého 150 korun, děti, studenti a důchodci platí 120 korun, rodina 350 korun.
  • Vstup s psy je povolen.
  • K dispozici bude kyvadlová doprava, jeden autobus bude jezdit mezi výstavištěm, Mírovým náměstím a Horním nádražím, druhý autobus bude výstaviště spojovat s autobusovým nádražím.