InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žaneta Chudá porazila mistryni světa! Veslaři VS Tábor vybojovali na Jordánu rekordní počet prvenství

Žaneta Chudá (vlevo) a Lucie Košková při vítězném závodu. , Autor: Josef Janda

Žaneta Chudá (vlevo) a Lucie Košková při vítězném závodu.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Neděli 13. září si budou pamatovat veslaři od Jordánu asi hodně dlouho! Veslařský oddíl VS Tábor totiž v tento den uspořádal k šestistému výročí založení města Tábora závody na zkrácené trati 500 metrů. Závody byly součástí a vyvrcholením Jihočeského poháru a konaly se na Jordánu po dlouhých 56 letech. Táborská šestistovka odstartovala v 10 hodin a každých šest minut se až do 16 hodin vydávaly na trať posádky bojující o krásné medaile, které připadly pouze vítězům. Vyvrcholením závodů bylo vyhlášení výsledků Jihočeského poháru a jeho předání vítězům. Na startu nechyběly ani naděje domácího oddílu VS Tábor, které zvítězily ve svých závodech osmnáctkrát. „Tohle je historický rekord. Naši závodníci nastoupili proti silným kvalitním soupeřům, na které jen samotná výhoda domácí vody neplatila,“ vyzdvihl úspěchy domácího klubu předseda oddílu veslování VS Tábor Josef Mládek a pochválil všechny členy oddílu za velmi dobře zajeté závody.

 

Poslední zaevidovaný veslařský závod se konal na Jordánu v roce 1964. „Pauza byla opravdu dlouhá a obnovit tradici se povedlo pouze díky podpoře města Tábora a Českého veslařského svazu. K úspěchu přispělo i krásné počasí a obětavá práce organizátorů, kteří sice neměli zkušenosti, ale o to více projevili nadšení a obětavost," řekl k mimořádné události na Jordánu Mládek. Na Táborskou šestistovku přijelo k Jordánu 184 posádek ze sedmi oddílů. Nejvíce účastníků dorazilo z VK Vajgar Jindřichův Hradec a TJ Jiskra Třeboň.

Během nedělního odpoledne zažil Jordán dvě významná poprvé. Poprvé na něm závodila mistryně světa ve veslování. Tento titul získala v kategorii juniorek na osmě v roce 2018 Barbora Mátlová z VK Vajgar Jindřichův Hradec. „Prožili jsme příjemné překvapení, když ji na skifu už v dospělé ženské kategorii dokázala porazit naše Žaneta Chudá, devátá nejlepší sportovkyně okresu Tábor za rok 2019," okomentoval významnou událost Josef Mládek.

Jak závody v Táboře prožívala Žaneta Chudá, si přečtete ve středečním Týdeníku Táborsko.

Druhým poprvé byla účast v závodě na Jordánu české a světové veslařské legendy Václava Chalupy, držitele stříbrné medaile z OH 1992 v Barceloně. Na Jordánu si zazávodil po dlouhé pauze v kategorii dvojskif mix open, tedy v sestavě muž a žena jakéhokoliv věku. „S táborskou dorostenkou Veronikou Zdeňkovou si dojeli pro zlato. Věříme, že Václav Chalupa si pěknou medaili z Táborské šestistovky umístí na čestné místo hned vedle té stříbrné olympijské," dodal s úsměvem Josef Mládek.

Výborné táborské žákyně Klára Malenická a Natálie Ševčíková i doma na Jordáně potvrdily, že jsou favoritkami MČR, které se bude konat za 14 dní. Klára na skifu udržela svoji neporazitelnost trvající nepřetržitě již od dubna 2019 a porazila i několikanásobnou mistryni republiky z Jindřichova Hradce.

Co na skvělý výsledek řekla Klára Malenická, přinese středeční Týdeník Táborsko. Stejně tak si přečtete o dalších úspěších táborských veslařů.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • aaa 

    Reagovat

     

    Kdo dal podklady?

    Vloženo 14.9.2020 22:48:13

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Zdá se, že nikdo :-D

      Vloženo 15.9.2020 13:58:56

      • anonymní čtenář 2 

        Reagovat

         

        Ono to bylo jinak? Něco je tam špatně?

        Vloženo 15.9.2020 18:22:19

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace