Modřanské národní házenkářky letos poprvé v lize vyhrály Modřany - Ejpovice 16:9


Čtyři osobní auta se vypravila v neděli 13. září 2020 brzo ráno z Ejpovic směrem na Prahu, aby dvě hodiny před polednem zaparkovala na začátku Modřanské rokle.

Několik stovek metrů od vjezdu do  rokle jako vymalované z Foglarova románu Chata v Jezerní kotlině má totiž  svůj sportovní areál Spartak Modřany, jeden ze dvou pražských klubů, jehož ženy  hrají první ligu ženské podoby národní házené žen. 

V tradiční čas nedělních dopoledních ligových utkání žen hodinu před polednem začal duel dvou týmů skupiny B první ligy žen, které dosud nevyhrály. 

SportovníListy.cz byly na místě děje...



Do zápasu vlítla lépe děvčata  z Modřan, která do půle vstřelila 11 branek a vedla   11:3. Po této půlhodině hry by málokdo věřil tomu, že házenkářky z Ejpovic druhý poločas vyhrají. Nakonec se tak stalo, i když na srovnání skóre branky vstřelené z pohledu Ejpovic v poměru 6:5 ve druhé půli nestačilo na zvrat ve výsledku utkání.

"Naděje, že si z Prahy přivezeme domů nějaké body do tabulky, tu sice byla, ale soupeřky byly nad  naše síly. Přestříly nás v prvním poločase a svůj  náskok udržely až do konce," komentoval utkání kouč Ejpovic František Mencl.

"Je to naše první výhra v novém ročníku ligy, kterou hraje nyní ve čtyřech skupinách celkem 20 týmů. Soutěž jsme začaly prohrami s těmi silnými celky skupiny B s Přešticemi a s Blovicemi,  nu a nyní máme už na programu utkání s hratelnými týmy. Nad Ejpovicemi jsme myslím si vyhrály zaslouženě a možná, že se nám  povede vyhrát i následné utkání nad Chomutovem. Po odvetných utkáních bychom na konci podzimní části ligy rády skončily ve skupině na třetím místě," řekla po utkání předsedkyně oddílu národní házené Spartaku Modřany Irena Duchková

 



Praha 13. září 2020


Národní házená

První liga  žen  skupina B 

Spartak Modřany - Sokol Ejpovice   16:9  (11:3)

Branky: Lubovská Zuzana 6, Kadlecová Hana 5, Duchková Zuzana 3, Kremlíková Radka a Maštalková Anna po 1  -  Loukotová Kateřina 4, Vlasáková Magdaléna 3, Gallová Jana 2 * Rozhodčí: Černý * Diváků 60.

Odehraná utkání Spartaku Modřany
Blovice - Modřany 16:9
Přeštice - Modřany 26:9

Odehraná utkání Sokola Ejpovice
Ejpovice - Chomutov  22:23
Ejpovice - Blovice 12:20
(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)