InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Čtyři tipy, jak marinovat krkovici

14. září 2020 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Marinády dokážou jakýkoliv druh masa posunout na chuťově vyšší úroveň. Při marinování je však třeba dodržet několik zásad. Jak marinovat krkovici?

1.   Dejte si pozor na nádoby

Na míchání marinád jsou vhodné nerezové, skleněné nebo plastové nádoby. Nepoužívejte hliníkové nádoby, kde hliník reaguje s kyselinami, což může nepříznivě ovlivnit chuť marinády. Marinády s citrusovými šťávami a octem mění také strukturu masa. Místo jemných vláken by vám mohla vzniknout kašovitá hmota. Čím více kyselin je v marinádě, tím kratší dobu se v ní má maso marinovat.

2.   Dodržte správný způsob marinády

Maso v marinádě minimálně jednou během marinování otočte a dbejte na to, aby bylo ponořené a marináda byla na všech jeho stranách. Kousky masa můžete v marinádě nechat marinovat i přes noc. Před grilováním vytáhněte maso nejméně 2 hodiny předem, ať má pokojovou teplotu, než ho dáte na klasický či elektrický gril.

Grilovaná krkovičkaGrilovaná krkovička

3.   Na co nezapomenout před grilováním

Pokud chcete naložit maso na grilování, na mixování marinády můžete použít i mixér, aby se jednotlivé složky lépe spojily. Po vyjmutí masa z marinády nechte nejprve přebytečnou omáčku okapat a z masa ji můžete i otřít, aby se při grilování nepřipalovala. Zbylou marinádu chvilku povařte a podávejte jako omáčku.

4.   Vytvořte si křupavou kůrku

Základem každé marinády jsou správně zvolené přísady. Jestliže patříte k těm, co mají na mase rádi křupavou kůrčičku, zkuste naši radu. Pokud přidáte do marinády sladké složky, jako je med, hnědý cukr, javorový sirup či melasa, vytvoří se vám na povrchu grilovaného pokrmu jemně karamelizovaná a křupavá kůrka.

Náš recept: Marinovaná grilovaná krkovička

Suroviny:

  • 2 kousky krkovičky 200 až 250 g
  • 3 lžíce oleje
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • špetka hnědého cukru
  • špetka rozmarýnu
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého pepře

Postup přípravy:

Marinádu připravíme smícháním všech surovin, maso ponoříme a necháme uležet na 1 až 2 dny v lednici. Grilujeme na rozpáleném grilu 8 až 10 minut z každé strany.



Hodnocení

3 hvězdiček / Hodnoceno: 4x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Tři tipy pro úsporu energie na zahradě

Tři tipy pro úsporu energie na zahradě

Máte pocit, že když jste na zahradě, šetříte jak své vlastní tělo, tak i peníze? Možná jde skutečně o zdání. Při takovém rytí si zrovna dvakrát neodpočinete a za elektřinu, vodu i další energie můžete zaplatit doslova závratné sumy! Právě z toho důvodu se v tomto článku soustředíme na tipy pro ekono…

Tři tipy pro výběr správného květináče

Tři tipy pro výběr správného květináče

Rádi byste měli květiny i mimo záhon? Není divu, většina stylových domácností se vyznačuje právě přítomností krásných květin na mnoha místech. Jen takové muškáty v oknech a krásné tlustice v interiéru dokážou vytvořit dokonalé prostředí, kam se budete vždy rádi vracet. Důležité je nejen vypěstovat k…


Naše tipy na pokojové palmy

Naše tipy na pokojové palmy

Mezi pokojové rostliny okrasné listem patří také palmy. Jejich pěstování v interiéru se vám bude dařit, zajistíte-li jim základní podmínky, což je dostatek světla, ideální teplota, vlhkost, výživa a voda. Palmy jsou citlivé na každou změnu, ale zvyknou si. Jak je pěstovat a které jsou nejlepší? Mimo…

Naše tipy na sekačku, traktor a křovinořez

Naše tipy na sekačku, traktor a křovinořez

Tráva na jaře roste doslova jako zběsilá, a tak je zapotřebí vybrat kvalitní sekačku, která dokáže vykouzlit naprosto precizní travnatou plochu. K dispozici jsou různé stroje, takže se nemusí jednat pouze o klasické sekačky na trávu, ale klidně o zahradní údery anebo zahradní traktory anebo křovinoř…



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…

Jak vybrat zahradní párty stan

Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…

Sázení cibule

Sázení cibule

Jednou z nejoblíbenějších tuzemských plodin je zcela jistě cibule. Její pěstování je hojné a cibuli lze spatřit prakticky na všech zahrádkách. Cibule je plodinou, která se může pochlubit velmi hlubokou historií. Původ cibule je v západní části Asie, konkrétně někde na půdě Iránu a Pakistánu. Pěstova…