15. září 2020 • 06:33

Dallas je ve finále Stanley Cupu! Vegas zdolal v prodloužení, Češi nehráli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dallasu smazali v pátém utkání semifinálové série play off NHL proti Vegas dvoubrankové manko, zvítězili 3:2 v prodloužení a poprvé od roku 2000 postoupili do finále Stanleyova poháru. Rozhodující gól vstřelil v čase 63:36 ruský útočník Denis Gurjanov.



Góly

Domácí: 08:14. Stephenson, 40:15. R. Smith

Hosté: 49:54. Ja. Benn, 56:13. Kiviranta, 63:36. Gurjanov

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Theodore, Martinez, Schmidt (A), McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), W. Karlsson, Pacioretty – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – Tuch, Stephenson, Cousins – Reaves, N. Roy, W. Carrier.

Hosté: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Gurjanov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Comeau, Dickinson, Cogliano.

Rozhodčí

Kozari, Sutherland – Cherrey, Murchison

Stadion

Rogers Place, Edmonton

V dresu vítězů nezasáhl do hry podruhé za sebou Radek Faksa a zranění připravilo o poslední dva duely sezony i dalšího českého útočníka Tomáše Noska v barvách Golden Knights. Na dálku sleduje útok Stars na druhý triumf v klubové historii po zisku Stanley Cupu z roku 1999 obránce Roman Polák, který v nedohrané základní části kvůli pandemii koronaviru odehrál 41 utkání. Využil práva se letní dohrávky sezony nezúčastnit a připravuje se na start extraligy jako nový kapitán Vítkovic.

Do utkání vstoupilo lépe Vegas, které se v deváté minutě zásluhou Chandlera Stephensona dostalo do vedení. Kanadský útočník využil výborné přihrávky Shey Theodora a v samostatném úniku překonal Antona Chudobina v brance Stars.

Hráči Vegas byli po úvodní brance střelecky aktivnější a snažili se diktovat tempo hry, největší šanci v druhé části si ale vypracoval Dallas. Chvíli po polovině utkání Gurjanov svižnou ranou trefil horní tyč branky Robina Lehnera.

Svou střeleckou aktivitu využili Golden Knights hned v úvodu třetí části. Reilly Smith se z protiútoku trefil z pravého kruhu do bližšího horního rohu zvýšil na 2:0.

Dallas se z tvrdého zásahu dokázal zvednout. V 50. minutě využil závaru v Lehnerově brankovišti Jamie Benn a vystřelil Stars naději na zvrat v utkání. V čase 56:13 využili hráči Stars v přesilové hře stupňující se tlak, díky dorážce Joela Kviranty srovnali na 2:2 a poslali zápas do prodloužení.

V nastaveném čase využil Dallas další početní výhodu. Postup do finále Stanleyova poháru vystřelil prudkou ranou z pravého kruhu Gurjanov.

Dallas Stars Vše o klubu ZDE Vegas Golden Knights Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud