Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádkový příběh o odvaze a touze po svobodě



14.09.2020

V dnešním článku vám přinášíme knižní tip, a to na český fantasy román pro mládež od třinácti let. Zaujmout by ale mohl i dospělé čtenáře, kteří vlastně nikdy nevyrostli z pohádek. O čem Pekelný plášť vypráví? O uměle stvořené dívce, neviditelném princi, mluvícím koni a jejich společné cestě do pekla…

 

Román Pekelný plášť vydalo nakladatelství Bookmedia 31. srpna 2020, jedná se tedy o žhavou novinku, a to doslova – při dobrodružné výpravě mezi čerty vám bude nejedenkrát pořádně horko. Cesta však naše hrdiny zavede nejen do pekla, ale také do jeskyně plné hrdlořezů, do města zamořeného příšerami nebo do podpalubí pirátskélodi. A to není zdaleka vše, ale abychom nepředbíhali, pojďme si nejprve přečíst anotaci a krátkou ukázku:

Když se mladý princ Arim probudí po propité noci, naprosto neví, čí je. A to doslova. Arim je neviditelný a jediná cesta k tomu, jak získat zpátky svou podobu i předešlý život, vede rovnou skrz peklo. Mezitím se v jiném království probouzí z rakve krásná dívka Aeronwen. Uměle stvořená geniálním čarodějem, odsouzená sloužit starému králi. Ale ani ta se nechce smířit s nepřízní osudu. Svůj život přitom nevědomky sváže s koněm, který má velice zvláštní schopnosti. Všichni tři se vydávají na odvážnou cestu plnou nebezpečí, magie a nečekaných dobrodružství.

 

Další ukázky naleznete na adrese: https://www.knihcentrum.cz/pekelny-plast

Autorkou knihy je mladá česká spisovatelka Simona Michálková. Obálku a krásné vnitřní ilustrace vytvořil talentovaný Ondřej Hrdina. Pokud máte rádi příběhy, v nichž se mísí akce, romantika i špetka slovanské mytologie, dejte Pekelnému plášti šanci. Ačkoli se jedná o prvotinu, můžete od ní očekávat vyzrálý jazyk, napínavé momenty i humor, který vám vykouzlí úsměv na rtech.

 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist