Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obrovské lákadlo je play-off, říká před sezonou trenér Motoru Václav Prospal

Hokejový motor dnes na předsezonní tiskové konferenci představil plány do nadcházejícího ligového ročníku. Realizační tým zůstává stejný. Jedinou změnou je, že se manažerem týmu stal Jiří Šimánek. Motor dnes zároveň představil dresy, které obléknou hráči.

Novým tvářemi v týmu jsou vedle Čiliaka dočasně gólman Jiří Patera, který má v NHL kontrakt s Vegas, obránce Ondřej Slováček a útočníci Miroslav Indrák, Daniel Voženílek a Vít Jonák. Vedení klubu neúspěšně jednalo také s odchovanci Romanem Horákem (nyní Sparta) a Jiřím Novotným (Ambri-Piotta).

„V sezoně 2019/20 jsme skončili s mírným ziskem, přestože jsme byli částečně zasaženi krizí ohledně koronaviru,“ řekl dnes generální manažer Motoru Stanislav Bednařík a dodal: „Rozpočet na novou sezonu se nakonec bude pohybovat ve stejných číslech jako loni, tedy kolem 70 milionů pro A-tým a 20 milionů pro mládež. Významným příjmem pro nás je příjem ze vstupného, který bude letos omezený. Prodali jsme zhruba čtyři a půl tisíce permanentek, ale museli jsme prodej pozastavit. Kvůli nastalé situaci budeme muset některým fanouškům vracet peníze ze vstupného.“

Motor si nedává nízké cíle. Trenér Václav Prospal očekává, že jeho svěřenci budou hrát v každém zápase o vítězství. „Od sezony očekáváme spoustu vítězství. Chceme se v soutěži rychle etablovat a každé utkání budeme hrát na výhru. Všichni v celé organizaci si přejeme vyhrávat a to je pro nás stěžejní. Obrovské lákadlo je play off,“ shrnul Prospal. Ten zároveň počítá s tím, že v nejvyšší lize dá šanci hráčům, kteří postup vybojovali. 

První ostrý zápas čeká hráče Motoru ve čtvrtek večer, kdy do Budějc přijede královehradecký Mountfiled. Dá se tedy očekávat bouřlivá atmosféra. „Je pikantní, že hned na začátek budeme hrát s Hradcem. Je obrovská škoda, že nebudeme moct vyprodat arénu, což by se nám jinak určitě povedlo. Určitě to bude zajímavý souboj,“ dodal generální manažer klubu.

Kapitánem zůstává čtyřiadvacetiletý obránce Pavel Pýcha. "Je to pro mě čest a jsem rád, že zůstává pohromadě většina loňského kádru. Věřím, že navážeme na úspěšnou sezonu," prohlásil Pýcha, který vytvořil v první lize s 60 body z 57 utkání rekord mezi obránci.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Madeta Motor Č. Budějovice | Zdroj Madeta Motor Č. Budějovice, ČTK

Štítky hokej, Motor, České Budějovice, Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, Jiří Šimánek, National Hockey League, Vegas Golden Knights, Pavel Pýcha, HC Sparta Praha, Jiří Novotný, Roman Horák, Jiří Patera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovské lákadlo je play-off, říká před sezonou trenér Motoru Václav Prospal  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.