Ceny Františka Filipovského pošestadvacáté. Takové nervy nepamatují

14. září 2020

Pro Přelouč to je kulturní událost roku. Letos ale mají organizátoři akce pro hvězdy dabingu pořádně zamotané hlavy. Nikdo nedokáže odhadnout, co se ještě do soboty 19. září stane.

„V tuto chvíli přípravy běží v běžném režimu. V sále nás ale čekají roušky. Výjimka platí jenom pro tradičního moderátora Ondřeje Kepku. Trochu se bojíme dalších opatření v souvislosti s počtem nakažených,“ přiznává za pořadatele Marcela Gryčová.

Kdo přijede?

Ani seznam hostů se nedá považovat za definitivní. „Účast zatím potvrdil Michal Dlouhý, Vanda Hybnerová, snad taky Jaroslava Obermaierová a další. Někteří pozvaní hosté se ale začínají odhlašovat. Nad vším se vznáší velký otazník.“

Do příprav podle Gryčové zasáhla taky jarní vlna pandemie, kdy se fyzicky nemohla scházet třináctičlenná porota. „Veškerá komunikace včetně hodnocení přihlášených snímků se odehrávala přes internet a telefonické rozhovory. Na druhou stranu kvůli karanténě bylo dost času na sledování. Až při červnovém hodnocení jsme za přítomnosti notářky vybrali ty nejlepší.“

Program od oběda

Po sobotním slavnostním zahájení ve 13 hodin následuje bohatý doprovodný program přímo na náměstí. „Měl by vystoupit Václav Upír Krejčí, Milan Peroutka s Perutěmi, Keks, večer pak Kamil Střihavka, Acoustic Band. Na pódiu za školou chystáme program pro milovníky dechovky,“ říká organizátorka.

Z předávání cen v Občanské záložně po 17. hodině je možné sledovat živé internetové vysílání. Přímý přenos poběží i na Masarykově náměstí na velké obrazovce. Celý slavnostní večer taky natočí Česká televize.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související