Hlavní obsah

Bratislavské letiště v srpnu odbavilo o 85 procent cestujících méně

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bratislavské Letiště Milana Rastislava Štefánika odbavilo v srpnu celkem 48 311 cestujících. Ve srovnání s loňským srpnem zaznamenalo letiště ve slovenském hlavním městě pokles cestujících o 85 procent, respektive o 280 tisíc cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Bratislavské letiště v srpnu odbavilo o 85 procent cestujících méně.

Článek

Po letošním lednu a únoru byl srpen i tak třetím nejsilnějším měsícem roku z hlediska počtu cestujících. Pro srovnání, v červenci odbavilo bratislavské letiště jen 16 604 cestujících.

„Loni jsme po skončení letních prázdnin evidovali přes 1,25 milionu cestujících. Letos jich bylo jen 358 tisíc,“ citovala agentura SITA generálního ředitele Letiště M. R. Štefánika Jozefa Pojedince.

Pražské letiště koronavirová krize zasáhla nejvíce v Evropě

Ekonomika

Letos v srpnu zaznamenalo bratislavské letiště 1788 letů, co je o 46 procent méně než v srpnu 2019. Nejvíc cestujících využilo linky do Londýna a Dublinu. Na třetím místě byl Rhodos jakožto jedna z mála realizovaných charterových destinací.

Charterová doprava dosáhla letos na bratislavském letišti jen devět procent loňského objemu. Nejvíc cestujících přepravily v srpnu společnosti Ryanair, Wizz Air a AirExplore.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám