Na princeznu Ellenu v podání Natalie Germaniové uvrhla čarodějnice Murien, již ztvárnila Simona Zmrzlá, mocnou kletbu. Ta se naplní po západu slunce v den princezniných dvacátých narozenin. Jak název pohádky napovídá, Ellena je uvězněná v čase – když se probudí, je to znovu do jejího narozeninového dne, takže jej prožívá stále dokola a dokola. Podobný námět se jistě vybaví milovníkům amerických fantasy rodinných komedií s výtečným komikem Billem Marryem Na Hromnice o den více z roku 1993.

Království v pohádce Princezna zakletá v čase pohltí černá bouře. Naštěstí láska je silnější než strach a tu přináší urozený Jan z Calderónu, jehož ztvárnil známý záletník ze Slunečné Marek Lambora... Zda se Elleně podaří zlomit kletbu a zachránit tak nejen sebe, ale i celé království, se můžete přijít podívat do kin od 17. září 2020. Premiéra se měla uskutečnit již 18. března, ale musela být kvůli koronavirové epidemii odložena.

Scénář filmu napsal režisér Martin Kubík společně s Lukášem Danielem Paříkem. Oba se podíleli též na jeho produkci a Pařík je i spolutvůrcem hudby. Pro Slovenku Germaniovou jde o její první hlavní roli. V Česku na sebe upoutala pozornost v krátkometrážní sérii režiséra Víta Karase Single Man, jehož si střihl Marek Taclík, či v komedii Milana Cieslara Věčně tvá nevěrná z roku 2018.

Ve fantasy pohádce kromě již zmíněných herců uvidíte mimo jiné Martina Dejdara coby kejklíře, Romana Zacha jako alchymistu Archivalda, Jana Révaie v roli krále či Martina Písaříka, který ztvárnil strážného Martina.

Fotogalerie
26 fotografií