Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Těžký osud americké ikony Jackie Kennedy: Potrat, smrt dětí, nevěra a vražda manžela

15. září 2020
05:35

Je to již 67 let, co si mladá novinářka Jacqueline Bouvierová vzala za manžela mladého amerického senátora Johna F. Kennedyho. Tehdy však ani jeden z nich netušil, co je v životě ještě čeká. Jackie musela v manželství s americkým prezidentem čelit nejrůznějším ranám osudu. Potratu, narození mrtvých dětí, údajným nevěrám svého manžela a nakonec atentátu, kterého byla bezprostředním svědkem. Jaký byl život této světové ikony? Sledujte pořad Životy slavných internetové televize Mall TV.

Jacqueline Bouvierová pocházela z rodiny, která se pohybovala ve vyšších kruzích. Pobývala převážně na Manhatannu nebo na Long Islandu. Studovala ve Francii, kterou si zamilovala, a rozhodla se být novinářkou. Díky tomu se ve svých 23 letech seznámila na jednom z večírků s budoucím prezidentem Spojených států Johnem F. Kennedym, kterého si po roce známosti vzala.

Byla to láska jako trám. Jackie byla navíc svému muži stoprocentní oporou. Třeba když absolvoval náročnou operaci zad, kvůli které málem zemřel. Jackie navíc do toho všeho potratila a o rok později porodila mrtvou holčičku. Nakonec to ale vypadalo, že se na oba usmálo štěstí. Jackie porodila holčičku Caroline a po zvolení Kennedyho americkým prezidentem syna Johna Kennedyho Juniora.

Jackie ale byla ve skutečnosti spíš introvertní osobností, i když by to do ní nikdo neřekl. Uměla však být velmi společenská, mluvila několika jazyky, byla stylová a stala se americkou ikonou. Dokonce obdržela televizní cenu Emmy za dokument o rekonstrukci Bílého domu. Všechny ženy chtěly být jako ona, mít vlasy jako ona a také se oblékat jako ona. Jackie nikdy na svého manžela neřekla křivého slova. Ani v dobách, kdy se šuškalo, že ji podvádí s Marilyn Monroe.

V době krize, kdy Americe hrozila atomová válka se Sovětským svazem, se Jackie podařilo otěhotnět. Chlapeček ale zemřel pár dní po narození. Jackie propadla depresím a odjela se léčit na jachtu řeckého rejdaře Aristotela Onassise. Po návratu ji však čekal ještě další hrůzostrašný zážitek. Stala se přímým svědkem zavraždění svého manžela při jízdě v kabrioletu v Dallasu, kdy mu útočník jednou ranou prostřelil krk a druhou mu ustřelil kus hlavy, po kterém se Jackie neohroženě vrhla na zadní kapotu auta. John F. Kennedy atentát nepřežil. Jackie se po pár letech znovu vdala za již zmíněného řeckého miliardáře a tím příběh americké ikony skončil. Z historie ji však už nikdy nikdo nesmaže...

Zobrazit celou diskusi