Hokejisté Dallasu otočili duel s Vegas a po 20 letech si zahrají finále o Stanley Cup

Hokejisté Dallasu smazali v pátém utkání semifinálové série play off NHL proti Vegas dvoubrankové manko, zvítězili 3:2 v prodloužení a poprvé od roku 2000 postoupili do finále Stanleyova poháru. Rozhodující gól vstřelil v čase 63:36 ruský útočník Denis Gurjanov.

Edmonton (Aktualizováno: 9:53 15. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Dallasu slaví postup do finále NHL

Hokejisté Dallasu slaví postup do finále NHL | Zdroj: Reuters

V dresu vítězů nezasáhl do hry podr“uhé za sebou Radek Faksa a zranění připravilo o poslední dva duely sezony i dalšího českého útočníka Tomáše Noska v barvách Golden Knights.

Nenápadný Palát táhne Tampu do finále NHL. ‚Je jako pracovitá včela,‘ říká o něm trenér Jandač

Číst článek

Na dálku sleduje útok Stars na druhý triumf v klubové historii po zisku Stanley Cupu z roku 1999 obránce Roman Polák, který v nedohrané základní části kvůli pandemii koronaviru odehrál 41 utkání.

Využil práva se letní dohrávky sezony nezúčastnit a připravuje se na start extraligy jako nový kapitán Vítkovic.

Do utkání vstoupilo lépe Vegas, které se v deváté minutě zásluhou Chandlera Stephensona dostalo do vedení. Kanadský útočník využil výborné přihrávky Shey Theodora a v samostatném úniku překonal Antona Chudobina v brance Stars.

Hokejisté Dallasu porazili Vegas a zahrají si ve finále NHL:

Hráči Vegas byli po úvodní brance střelecky aktivnější a snažili se diktovat tempo hry, největší šanci v druhé části si ale vypracoval Dallas. Chvíli po polovině utkání Gurjanov svižnou ranou trefil horní tyč branky Robina Lehnera.

Svou střeleckou aktivitu využili Golden Knights hned v úvodu třetí části. Reilly Smith se z protiútoku trefil z pravého kruhu do bližšího horního rohu zvýšil na 2:0.

Dallas se z tvrdého zásahu dokázal zvednout. V 50. minutě využil závaru v Lehnerově brankovišti Jamie Benn a vystřelil Stars naději na zvrat v utkání. V čase 56:13 využili hráči Stars v přesilové hře stupňující se tlak, díky dorážce Joela Kviranty srovnali na 2:2 a poslali zápas do prodloužení.

„Je to bláznivý ročník, my při sobě ale držíme jako tým a daří se nám hrát dobrý hokej. Vždycky se nějak dokážeme dopracovat k vítězství, což je jediná věc, na které záleží,“ řekl Benn, který je ve finále poprvé.

V nastaveném čase využil Dallas další početní výhodu. Postup do finále Stanleyova poháru vystřelil prudkou ranou z pravého kruhu Gurjanov.

„Je to nepopsatelný pocit, když stojíte na lavičce a sledujete puk mířící za brankovou čáru. Slova prostě nedokážou vyjádřit emoce, které zažíváte při vstřelení postupové branky. Postup do finále Stanley Cupu je jedinečná situace, proto si musíme užít každou minutu,“ řekl nadšený trenér Dallasu Rick Bowness.

Západní konference - 5. zápas (Edmonton):

Vegas - Dallas 2:3 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Branky: 9. Stephenson, 41. R. Smith - 50. Jamie Benn, 57. Kiviranta, 64. Gurjanov. Střely na branku: 36:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Chudobin, 3. Gurjanov (všichni Dallas). Konečný stav série: 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme