Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Volejbalisté do 18 let na mistrovství Evropy prohráli až ve finále

Čeští volejbalisté do 18 let potvrdili, že tenhle sport je v Česku na vysoké úrovni. Navázali na úspěchy svých starších kolegů a obhájili stříbro na mistrovství Evropy. Do finále se kadeti dostali potřetí za sebou a až tam tým pod vedením Jana Svobody podlehl celku pořádající Itálie. Ten v Lecce zdolal Čechy ve třech setech 25:23, 25:16 a 25:18.

V roce 2017 parta kolem Marka Šotoly a Lukáše Vašiny vybojovala v Maďarsku senzační a první zlato, o rok později ve Zlíně tým kolem Matyáše Džavoronoka a Jiřího Mikulenky skončil druhý. Na ně v Itálii navázala sestava s kapitánem a libereckým nahrávačem Šimonem Bryknarem.

"Nevyrovnali jsme se s italským servisem, což bylo fatální pro naši hru, která nás jinak zdobila. Stříbrná medaile je ale fantastická," uvedl vedoucí týmu a manažer reprezentací Miloslav Javůrek. "Je to obrovský úspěch a rozhodně se nejedná o samozřejmost. V Evropě je neskutečná konkurence, kluci mají dobře našlápnuto, ale musí neustále a s pokorou pracovat na sobě," dodal v tiskové zprávě.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Stříbro volejbalových kadetů do 18 let na ME

Kapitán Bryknar byl v každém duelu oporou mužstva. "Zahrál vždycky stabilně a k němu se přidal další spoluhráč, který předvedl nadstandard a tím strhnul ostatní. Dařilo se třeba Danielu Fabikovičovi, hodně dobře zahrál Jakub Klajmon, David Kollátor, Richard Struška a mohl bych vyjmenovat základní šestku. Hodně to bylo o kolektivním výkonu," vyzdvihl Javůrek.

Mistrovství Evropy volejbalistů do 18 let v Lecce (Itálie):

Finále: Itálie - Česko 3:0 (23, 16, 18),

o 3. místo: Polsko - Bulharsko 3:1 (21, 27, -23, 23),

další pořadí: 5. Německo, 6. Belgie, 7. Turecko, 8. Bělorusko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články