×

Další video: Etický panel Wilsonky! Zítra je Velký Pávek!

Countdown
Zrušit
×

„Jako první se má dostavět Temelín, ne Dukovany. Náš cíl je výstavba rozsáhlých skleníků kolem jaderné elektrárny a využití odpadního tepla.“ – říká Ivana Kerlesová z Trikolóry.

„Jako první se má dostavět Temelín, ne Dukovany. Náš cíl je výstavba rozsáhlých skleníků kolem jaderné elektrárny a využití odpadního tepla.“ – říká Ivana Kerlesová z Trikolóry.

Do aktuálního vydání pořadu Horká linka přijala pozvání Ivana Kerlesová, která je majitelkou komunikační agentury. Kandiduje na hejtmanku Jihočeského kraje v barvách Trikolóry. Ráda by zrušila zbytečné úřady, vybudovala aquapark v Českých Budějovicích a zejména prosazuje dostavbu Jaderné elektrárny Temelín (JETE).

„Ano, Jaderná elektrárna Temelín. My ji máme v jižních Čechách. Začala se stavět v osmdesátých letech jako budoucí zdroj energie. Dneska je to zdroj energie a v rámci odborných prognóz by právě jaderná energetika měla být základem energetického mixu, protože v podmínkách České republiky se jeví jako stabilní, čistý a spolehlivý zdroj elektrické energie. To, že byly upřednostněny Dukovany – respektive dostavba Dukovan před Jadernou elektrárnou Temelín –, považujeme za špatné. Pro budoucí soběstačnost je dostavba Temelína důležitá. Takže jsme v Jižních Čechách založili spolek pro dostavbu JETE. Chceme, aby jejím v rámci získaly práci a zakázky jihočeské firmy, čímž zůstane bohatství v regionu. A chceme z ní mít i další profit.“ – konstatuje Ivana Kerlesová.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

„Přišli jsme s projektem, který není úplně nový, a už byl dokonce prosazován v osmdesátých letech, kdy se elektrárna začala stavět. A jsou to skleníky kolem Jaderné elektrárny Temelín, kde by se pěstovala plodová zelenina po celý rok. My dnes dovážíme plodovou zeleninu například z Holandska, ze Španělska a podobně. V zimě to vypadá tak, že v obchodech jsou rajčata právě z holandských skleníků. Proč tu zeleninu nemáme mít právě z jižních Čech? Proč nevyužít Temelín k vytápění skleníků z odpadního tepla? Je to náš cíl.“ – podotýká Ivana Kerlesová.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

ivana-kerlesovahorka-linkatrikolorajetejaderna-elektrarna-temelintemelinsklenikyplodova-zeleninaodpadni-teplodostavba-jetedukovanyhejtmankakandidatkavolby
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.