15. září 2020 • 11:44

Genk „zlevňuje“ Hrošovského, co na to Slavia a Plzeň? Existují dva háčky

Autor: jp, jon
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgická liga začala, KRC Genk v pondělí večer dohrál páté kolo. Ale ještě ani na vteřinku u toho nebyl záložník Patrik Hrošovský. Platilo stanovisko trenéra Hannese Wolfa, který chce sázet na vyšší hráče. Proto se v poslední době rozjely spekulace o možném návratu do české ligy, konkrétně do Viktorie Plzeň, ze které před rokem do Genku odcházel, a taky do Slavie. Věc může aktuálně změnit fakt, že kouč Wolf byl během úterý odvolán.



Původní plán prodat slovenského reprezentanta za v přepočtu alespoň 100 milionů korun prý padá, klub zlevňuje. Server iSport.cz naposledy informoval o zájmu skotského obra z Glasgow Rangers, kde trénuje legendární Steven Gerrard.

Genk má být momentálně ochotný přistoupit i na hostování, ale se dvěma háčky. Ty potencionální zájemce zatím odrazují, včetně elitních českých celků.

Zaprvé jde nejspíš o hostování bez opce, zadruhé by jen půlroční půjčka měla zájemce stát přibližně 13 milionů korun. A to je zatím pro Viktorii a Slavii, které by o případném angažování Hrošovského uvažovaly, krajně nevýhodné.

Zejména Plzeň má post středního tvořivého záložníka vyřešený, na místě Hrošovského se zabydlel Lukáš Kalvach. Obří konkurence panuje i ve Slavii, ani tam není hledání běhavého středopolaře nezbytnou nutností.

Osmadvacetiletý hráč se dostal do těžké situace. Je zvyklý hrát a patřit ke stěžejním pilířům týmu, jako to předváděl v Plzni i v premiérové sezoně v Belgii. Kouč Hans Wolf mu ale v Genku momentálně nedával žádný prostor, což je pro drobného hráče krajně nepříjemné.

Teďs se ale pozice slovenského záložníka může změnit, Wolf byl v úterý i s asistentem Miguelem Moreirou odvolán. „Rozhodnutí je zahájením nezbytného resetu klubu,“ stojí v krátkém prohlášení na stránkách Genku.

Tým z pěti úvodních ligových kol vyhrál pouze jednou, naposledy vybouhl proti VA Beerschot 2:5. V lize se krčí na čtrnáctém místě, což pro belgického šampiona ze sezony 2018/2019 není absolutně přijatelné. Došlo ke změnám a Hrošovský se třeba opět dostane mezi vyvolené nového trenéra.

V uplynulé sezoně odehrál za Genk 27 zápasů, vstřelil jednu branku. V Belgii na úvod obstál poměrně slušně a většinu času patřil do základní sestavy, což se až na startu nového ročníku úplně otočilo.

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud