Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nehody na železnici a silnice plné kolon: Předvolební debata Blesku o dopravě

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
15. září 2020
13:00
Autor: Jakub Veinlich - 
15. září 2020
05:30

Blesk Zprávy pokračují v sérii předvolebních debat. Třetí v pořadí se věnovala problematice dopravy. Téma otevřela reportáž s konkrétním problémem. Martin Slavík denně řeší dojíždění za prací, dostat se z Liberce do hlavního města je ale často pořádný oříšek. Co mu poradí zástupci osmi stran, které kandidují do krajských zastupitelstev? A jak by kandidáti vyřešili bezpečnost na železnici a nakolik se obávají rozšíření mýta?

Děravé silnice, opravované dálnice - problém, který trápí celou republiku napříč všemi kraji. Kraje se s vládou navíc každoročně dohadují o státním příspěvku na silnice druhých a třetích tříd. Dalším palčivým tématem jsou nehody na železnici a problémy spojené s těmito nehodami. Těch bylo jen od začátku července po celém Česku 14. 

Jak situaci řešit na přejezdech, které protínají krajské silnice? A jak ohlídat, zda nejsou strojvedoucí přetěžováni?

Video  Co udělají s dopravou v krajích: Hosté debaty Blesku představili své sliby voličům  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Otázky do třetí předvolební debaty Blesk Zpráv. Diskuse se účastní celkem osm zástupců stran a hnutí s největší šancí na úspěch v krajských volbách. A to na základě průzkumu Phoenix Research v jednotlivých krajích a redakčního celostátního propočtu.

Diskutující za hnutí ANO bude poslanec Martin Kolovratník, kandidující v Pardubickém kraji. Radní Karlovarského kraje Josef Janů za Piráty. Náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček z ODS. KDU-ČSL vyslala do diskuse histroricky prvního hejtmana Pardubického kraje Romana Línka, KSČM zastupuje radní pro dopravu Ústeckého kraje Jaroslav Komínek. Starosta Roztok u Prahy Jan Jakob reprezentuje za Středočeský kraj TOP 09. A dorazili také dva stávající hejtmani z Libereckého kraje: Martin Půta z hnutí STAN a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický z ČSSD. 

Video  Dojíždění za prací a další problémy v dopravě: Co poradili politici v debatě Blesku?  - Blesk TV - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Redakce Blesk Zpráv se rozhodla nezvat do debat zástupce SPD. A to kvůli konstantním xenofobním postojům a opakujícím se projevům nesnášenlivosti jejich čelních představitelů.

Krajské volby se konají už 2. a 3. října společně s prvním kolem senátních voleb. Lidé s nákazou koronaviru budou moct volit z auta, popřípadě přímo v domovech s pečovatelskou službou.

Podívejte se i na dvě předchozí debaty:

Video  Roušky, peníze důchodcům a chudoba v Česku. Co zaznělo v debatě Blesku?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  Koronavirus, návrat roušek a platy lékařů: Zdravotnická debata Blesku zmínila i strach Čechů  - Blesk TV
Video se připravuje ...

bb88 ( 16. září 2020 14:31 )

Jsem tě rozhodil mrd oline.

bb88 ( 15. září 2020 18:06 )

Kolik za to bereš šašulíne ?

istyl ( 15. září 2020 09:14 )

Cas v covidu je treba vyuzit k tomu, aby se tranzitni kamionova doprava prevedla do kontejnerove a na zeleznici...proto je v case covidu vybudovat prihranicni centralni prekladiste kontejneru a dve az tri stredova..a veskery tranzit by musel na vlak, ci do kontejneru...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa