Siniaková v Římě smetla chybující Kerberovou a čeká ji odveta proti Kasatkinopvé. Vondroušová postup vydřela

15. 9. 2020, 12:18
Aktuality 37
WTA ŘÍM - Kateřina Siniaková v prvním kole římského turnaje Premier 5 dokonale využila mizerného výkonu bývalé světové jedničky Angelique Kerberové, trojnásobné grandslamové šampionce povolila jen čtyři hry, připsala si teprve druhé letošní vítězství v hlavních soutěžích a přerušila sérii čtyř porážek. Postup nakonec po třetísetové bitvě slavila i nasazená Markéta Vondroušová, přestože proti kvalifikantce Misaki Doiové ztratila vedení 6-1 4-1.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková se v podstatě už druhou sezonu po sobě ve dvouhře nesmírně trápí. Zatímco loni alespoň párkrát vybojovala postup do závěrečných kol, letos ještě na žádném z turnajů nedokázala vyhrát dva zápasy hlavní soutěže v řadě, to se jí naposledy povedlo loni na přelomu září a října v Pekingu.

Do Říma dorazila se sérií čtyř porážek a po dnešním vítězství 6-3 6-1 nad bývalou světovou jedničkou a trojnásobnou grandslamovou šampionkou Angelique Kerberovou, kterou dokázala porazit až na čtvrtý pokus, se dočkala teprve druhého letošního vítězství v hlavních soutěžích na hlavním okruhu.

Siniaková byla v dnešním utkání podstatně lepší hráčkou, a dokonce se v průběhu zápasu na rozdíl od své soupeřky zlepšovala. První brejk slavila v šestém gamu, uklidnila se a svůj výkon pozvedla. Kerberová pak sice snížila na 3-5, ovšem od té doby neměla se svým dnešním výkonem proti solidně hrající Češce šanci.

Rodačka z Hradce Králové dokonce mohla mizerně hrající Němce nadělit "kanára", když ve druhém dějství vedla 5-0 40-0. To ale Kerberová nakonec nepřipustila a získala ve druhém setu svůj první game, vzápětí však popáté v utkání ztratila vlastní podání.

Ve druhém kole se utká stejně jako loni s Darjou Kasatkinovou, s níž prohrála všechny tři vzájemné zápasy. 23letá Ruska má v Itálii skvělou formu, když na dvě suverénní výhry z kvalifikace navázala dnes proti krajance Věře Zvonarevové, kterou smetla 6-2 6-2.

Postup do druhého kola a první letošní výhru na antuce nakonec slavila i Markéta Vondroušová a upravila svou mizernou letošní bilanci na 5-8. Nasazená Češka vedla nad Misaki Doiovou už 6-1 4-1, ale náskok ztratila a japonskou kvalifikantku zdolala až po dvou a půl hodinách 6-1 4-6 6-4.

Jednadvacetiletá Vondroušová hrála až do stavu 6-1 4-1 naprosto s přehledem, bez ztraceného podání a soupeřce nedávala žádnou šanci. Pak však začala hrát pasivně, více chybovat, prohrála následujících šest gamů a Doiovou naprosto zbytečně vrátila do zápasu.

V rozhodujícím dějství musela finalistka loňského French Open dvakrát likvidovat manko brejku, Doiové ovšem ani jednou nedovolila brejk potvrdit. O svém vítězství rozhodla až v závěrečném gamu, v němž Japonce čistou hrou sebrala servis.

O postup do osmifinále si loňská čtvrtfinalistka, která letos vyhrála dva zápasy v řadě pouze na úvodním podniku v Adelaide, zahraje s další kvalifikantkou Arantxou Rusovou. S Nizozemkou se dosud nestřetla.

Češky jsou tak zatím na římském turnaji stoprocentní. Již včera slavily postup do druhého kola Marie Bouzková a Barbora Strýcová, jež ve druhém kole vyzve českou jedničku a obhájkyni titulu Karolínu Plíškovou.

Garbine Muguruzaová porazila v souboji grandslamových šampionek dvakrát 6-3 Američanku Sloane Stephensovou, oplatila jí vyřazení z loňského Roland Garros a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

Ve druhém kole se devátá nasazená Španělka utká s 16letou Američankou Cori Gauffovou, jež postoupila přes Tunisanku Ons Džabúrovou.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 1.692.169 eur
úterní výsledky (15. 9. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Kerberová (15-Něm.) 6-3 6-1
Vondroušová (12-ČR) - Doiová (Jap.) 6-1 4-6 6-4
Muguruzaová (9-Šp.) - Stephensová (USA) 6-3 6-3
Kontaveitová (14-Est.) - Garciaová (Fr.) 6-3 7-6(1)
Rusová (Niz.) - Šwiateková (Pol.) 7-6(5) 6-3
Beguová (Rum.) - Cocciarettová (It.) 6-2 6-2
Hercogová (Slovin.) - Juvanová (Slovin.) 4-6 6-4 6-1
Kasatkinová - Zvonarevová (obě Rus.) 6-2 6-2
Putincevová (Kaz.) - Petersonová (Švéd.) 6-2 6-4
Gauffová (USA) - Džabúrová (Tun.) 6-4 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Peraová (USA) 3-6 7-6(3) 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kuděrmetovová/Siniaková (6-Rus./ČR) - Christianová/Olmosová (USA/Mex.) 6-2 6-3
Katová/Santamariaová (Jap./USA) - Voráčová/Doiová (ČR/Jap.) 6-4 3-6 10-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

37
Přidat komentář
brixner
Vždycky vzpomenu...smile
Reagovat
tommr
tak Katku čeká ve druhým kole Kasatkina se kterou má velmi špatnou bilanci a loni s ní právě v Římě prohrála. Viděl jsem část zápasu Kasatkina vs Zvonareva a Kasatkina hrála opravdu dobře. Katku rozhodně nečeká nic lehkýho ...
Reagovat
Jan
Gratuluji Katce k výhře. Hrála dobře a promyšleně. Když bylo na kurtu místo, kde Kerberová nebyla/nemohla být, tak tam míček poslala. často po čáře.
Reagovat
rybicka
Kdo neviděl Katku a chtěl by, právě může - http://tennisnow.ml/tennis-channel/?plus=1
Reagovat
Mac
vsadil si někdo na siniakovou? pokud jo,musi byt za vodou....
Reagovat
SpacialRecognition
Takové problémy, jaké dělala. Alespoň, že Markéta přerušila sérii porážek v třísetových zápasech.
Reagovat
tommr
taky že nedělala. Bylo to čistě o tom, že za stavu 6:1 4:1 Markéta přestala snažit, protože si zřejmě myslela, že se soupeřka porazí sama ... smile
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/7qSw3TO7j9/

Před pěti lety bakterie zle narušily Lucčiný vrchol kariéry.

V dnešní době korona-cvokhausu se sluší připomenout, že i před pěti lety mohl zdravý mladý člověk chytit "kdo ví kde" infekci, co ho přivedla do špitálu a k dlouhé rekonvalesnci.
Reagovat
misa
Měla jet jako nasazená jednička na premier do Tokia :(
Reagovat
tommr
Katka opět na kurtu! Tentokrát ale v deblu a místo s Krejčíkovou hraje s Kudermetovou ...
Reagovat
Jan
Přestává hrát s Krejčíkovou ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tu vyhru Siniakovej by som moc neprecenoval,Kerber bola tragicka uplne. Hned ako Siniakova bude mat zapas kde bude dotahovat a nevyjde jej jedna lopta tak sa rozplace a konci
Reagovat
Fransoas
Pokud takto bude hrát,tak v dalším kole ji kvalifikantka A. Rus z Nizozemí lehce přehraje,když vyřadila ambiciózní Polku.
Reagovat
tommr
za normálních okolností by byla Markéta proti Rusový jasná favoritka, ale po tom dnešním hrůzostrašným výkonu jí už nevěřím ...
Reagovat
Patapuff
Tak ta z toho bude hodně špatná, že jí už nevěříš.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Katce samozřejmě gratulkasmile! Na výsledek jsem koukal trochu nevěřícněsmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Podle toho, co tu čtu, bude nejspíš hledat formu až do příštího roku. Jen se trochu obávám, že nehledá až tak formu, jako sebe samusmile
Tak nezbývá než Markétě popřát, ať najde, co potřebuje a ať pak ještě uhraje nějaké pěkné výsledkysmile
Reagovat
Fransoas
Je to teda překvapení k posledním průběhům zápasů.Zda-li to bude impuls dostat se z toho herního marasmu se teprve ukáže.V tuto chvíli gratulace k postupu.

Markéta - měla to výborně rozehraný.Vypadalo to do stavu 4:2 jasná záležitost.Naštěstí tu výhru urvala ve třetím setu.Po komplikaci nakonec gratulace k postupu do dalšího kola.
Reagovat
tommr
naše hráčky smile zatím zůstávají na turnaji stoprocentní ... smile
Sledovat Markétu sice bylo opravdový utrpení, ale nakonec k tý výhře taky nějak doklopýtala. Markéta by se ale měla nad sebou opravdu zamyslet jak dál. Skoro to vypadá, že jí tenis v poslední době nejen nejde ale že jí ani nebaví ... smile
Reagovat
tommr
ovšem to co tam dneska předvádí Markéta je hnus fialovej ... smile
A to měla už zápas nad neškodnou soupeřkou prakticky vyhranej (6:1 4:1) ... smile
Reagovat
tommr
opravdu nečekaný vítězství po překvapivě slušným výkonu ... smile
Když Katka nedopodávala zápas ze stavu 6:3 5:0 40:0 tak ve mě hrklo, že si Katka ještě uřízne nesmrtelnou ostudu a zápas ztratí, ale naštěstí to dobře dopadlo ... smile
Reagovat
makro99
ono u Katky by to rozhodně nebylo poprvé, podobnej stav..
Reagovat
tommr
no právě. Ještě štěstí, že Kerberka byla dneska opravdu marná takže nedokázala dostat Katku pod takovej tlak, aby se Katka úplně sesypala ... smile
Reagovat
makro99
třeba tady, v pátek bude mít výročí...
https://sport.aktualne.cz/tenis/totalni-kolaps-siniakove-ceska-vedla-6-4-5-2-nakonec-prohral/r~2553c234da0c11e984c6ac1f6b220ee8/
Reagovat
tommr
jj to bylo opravdu strašný ... smile
Dneska se to klidně mohlo opakovat kdyby Kerberka po tom brejku na 5:1 udržela servis. Katce pak mohly rupnout nervy a v takovým případě jí prostě není pomoci ... smile
Reagovat
Jan
Před zápasem jsem si říkal, Kerberová to jasně vyhraje, ale pak jsem už byl pořád v příjemném překvapení. To nedopodávání zápasu Katky za stavu 5:0 v 2. setu jsem zrovna neviděl.
Reagovat
Dobry-den
Kačenka nečekaně zametala. A to si ještě neodpustila kolaps za stavu *5:0 40:0. smile

Bohužel Markéta neudržela vedení a nejspíš ostudně prohraje. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
blixa
Chmmm, Markétka prostě nechce vyhrát. smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
je to mizérie :(
Reagovat
blixa
A teď se dokonce Doi s hanbou,ano s hanbou plazí z bojiště a není to Doi, je to
Markétka ....
Reagovat
makro99
Blbě vidíš, Koloději...
Reagovat
blixa
To se ti to kafrá, když už je po boji ... smile
Reagovat
makro99
Tak, tak, všechno zpovzdálí sledovat a v pravou chvíli...smile
Reagovat
blixa
No jen aby ti nezbylo jen všechno z povzdálí sledovat... smile
Reagovat
Krisboy
To jsou paradoxy smile

smile
Reagovat
blixa
Zááázrak, stak se zááázrak, Káča vyhrála ... smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist