Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Markéta se chystá na vrchol roku, na plochodrážní Grand Prix nebude chybět ani Milík

V pátek a v sobotu se pojedou v Praze na Markétě hned dva závody mistrovství světa na ploché dráze. Česko je vedle Polska jediným státem, kam letošní seriál zavítá. Na startu nebude chybět ani lídr seriálu Fredrik Lingren ze Švédska, který vyhrál předchozí závod v Gorzówě.

Je nám líto, video expirovalo.
Milík chce na Markétě navázat na tři roky starý bronz

Na pražské Markétě probíhají poslední úpravy stadionu před pátečním závodem mistrovství světa. Hlediště bude vzhledem k anticovidovým opatřením zaplněno pouze z poloviny.

"Česko kvůli současné situaci nepatří k úplně oblíbeným zemím. Všechno ale už máme připravené a počítáme i s případným zpřísněním opatření," uvedl sportovní ředitel Speedway Grand Prix ČR Pavel Ondrašík.

Na divokou kartu pojede v závodě také Václav Milík, kterému unikl postup do příštího ročníku seriálu MS o jeden bod v poslední zatáčce kvalifikačního závodu v Goričanu.

"Rád bych navázal na ročník 2017, ve kterém jsem byl třetí. Takže cílem je samozřejmě semifinále a tam udělám všechno pro to, abych postoupil," ujistil Milík.

Dobrý výsledek v Praze by mohl být žádankou o stálé místo v MS na příští rok. "Pokud se tady ukáže v dobrém světle, tak je určitě šance licitovat s promotérem o případném udělení divoké karty na další ročník," dodal Ondrašík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články