Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Světový rekordman Van Niekerk se vrátil na ovál vítězně

Olympijský šampion a světový rekordman v běhu na 400 metrů Wayde van Niekerk se úspěšně vrátil na atletickou dráhu po vážném zranění kolena. Na mítinku v Bellinzoně vyhrál časem 45,58 sekundy o dvě desetiny před Nizozemcem Jochemem Dobberem. Zařadil se tím na čtrnácté místo letošních tabulek.

Wayde Van Niekerk (vpravo) na MS v Londýně
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Osmadvacetiletá jihoafrická hvězda absolvovala první mezinárodní start na čtvrtce od triumfu na mistrovství světa v Londýně v roce 2017.

Na comeback se připravoval dlouhou dobu v Itálii. V srpnu oznámil, že se tam během tréninku nakazil koronavirem, ale další test měl negativní. Závodit měl už před měsícem v Terstu, návrat však ještě odložil.

Olympijský šampion z Ria de Janeiro a dvojnásobný mistr světa se vážně zranil na podzim 2017 při charitativním utkání v ragby. Od té doby se objevil po dlouhé pauze jen na dvou domácích mítincích, ale k někdejším výkonům měl daleko. Světový rekord na 400 metrů drží časem 43,03 z Ria.

Vrcholem švýcarského mítinku byla ženská osmistovka, v níž se čtyři běžkyně dostaly pod hranici 1:59,00. Zvítězila Norka Hedda Hynneová v čase 1:58,10 před domácími Selinou Büchelovou, Lore Hoffmannovou a Britkou Jemmou Reekieovou. Všechny pokořily dosud nejlepší čas sezony 1:58,84 jiné britské běžkyně Lary Muirové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články