Astmatička jela vlakem bez roušky: Dostala pokutu 4600 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Astmatička jela vlakem bez roušky: Dostala pokutu 4600 korun!

Astmatička Martina jela vlakem do Brna bez roušky. Průvodčí na ni zavolal policii a udělil jí pokutu 4600 korun.
Astmatička Martina jela vlakem do Brna bez roušky. Průvodčí na ni zavolal policii a udělil jí pokutu 4600 korun. (Foto Facebook)

Nepříjemný zážitek si z cesty vlakem do Brna odnesla astmatička Martina Zbořilová. Jela bez roušky, při koupi jízdenky se proto dostala do sporu s průvodčím.

„Začal mít řeči. Sdělila jsem mu, že mám astma a rouška mi způsobuje značné zdravotní problémy,“ svěřila se dívka na sociálních sítích. Zaměstnanec drah po delší debatě přivolal policii. Na zastávce v Modřicích se dívka dozvěděla, že porušila zákon a vyfasovala mastnou pokutu – tisícovku za neoprávněné zastavení vlaku, dalších 3600 korun za 18 minut trvající zdržení. Podle mluvčí ČD Gabriely Novotné se dívka neprokázala potvrzením o tom, že je astmatička. „Cestující neuposlechla povinnost nosit roušku, proto byla přivolána policie,“ vysvětlila mluvčí. Na sociálních sítích vzbudil případ značný rozruch. Někteří diskutující navrhli, že Martině na pokutu přispějí.

Přečtěte si
-bello-
16. 9. 2020 • 11:06

Tohle zavinil ministr zdravotnictví Vojtěch.
Je to úplný blb !Astmatici nemusí podle něho mít roušku.
Dnes je alergiků , astmatiků na každém kroku, ale normálně fungují.
Astmatik s opravdu vážným poškozením se ani na ulici nevyškrábe, protože to neujde.
Ale pokud sedí, nenamáhá, roušku klidně udejchá.Je pod kortikoidy.V MHD Praze to zkoušejí dnes a denně taky.
Takže neustále slyším, jak naši ukrajinští občané jsou astmatici a tedy nemusí!
V tom případě, ať mi někdo poví, co za pracovní síly sem proudí.Jak asi v práci manuálně ( na víc nemají ) pracují.Rovněž Romové se astmatem ohánějí.
Prostě právník ministrem zdravotnictví je omyl !Vojtěch nám nadělal problém!
S tou ve vlaku bych se nemazala!Ať sedí doma, nebo ať si nasadí!

neska
16. 9. 2020 • 10:18

Je to její problém a hlopost.Vymlouvat se na něco,co nemůžu doložit a co je nařízeno, je nerozumné.Pokud by to stačilo , v tom případě, každému, kdo by neměl roušku, stačilo říct,že má astma a bylo to vyřízené. Také nevěřím tomu, že když nechali zastavit vlak,že byla klidná. Na zastavení vlaku musí cestující už pořádně vyvádět. Stačilo v klidu přiznat chybu a možná by se to vyřešilio domluvou v horším případě stovkou pokuty. Budiž jí to poučením pro příště.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.