gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.09.2020 Dvorek plný písniček poosmé 24. 9. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Dvorek plný písniček 24. září
Dvorek plný písniček 24. září
Indiánské léto bývá co do počasí vrtkavé. A tak je možné, že můj poslední letní koncert ve dvorku Kavárny Čas (Míšeňská 2, Praha - Kampa) bude v den konání přesunut dovnitř do kavárny (vchod hned za rohem: U Lužického semináře 15). To aby nikdo nepromokl nebo neprochladl. Takže se můžete těšit na příjemný zážitek a skupinou MeziMěsto a s duem Petr Vašina & Míša Mádlová, pěkně v suchu a teple...
Stalo se před pěti lety, že mladá půvabná houslistka, tehdy z Prahy, později z Jesenice u ní, vyhledala kytaristu a autora písní z Pardubic, resp. z Černé u Bohdanče s tím, že by s ním chtěla hrát. Ondřej Podeszwa tehdy trochu líně odpověděl: „Když seženeš klávesáka, tak klidně...“ a myslel si, že bude klid. Jenomže Jana Bílíková tenkrát do týdne přivedla akordeonistu a hráče na ostatní klávesové nástroje Vojtu Rohlíčka, tehdy Žižkováka, dnes z Kroměříže, a zakladatelské trio kapely MeziMěsto bylo po kupě. Zpívají všichni tři a tak nic nepřekáželo tomu, aby se koncem roku 2015 pustili do díla. A dílo se jim dařilo tak dobře, že se stali oblíbenci mistra zvuku Mirka Hrona u něhož, ještě v triu, natočili v r. 2017 svoje debutové, již téměř rozebrané album nazvané Pozvi ho dál. Následně přibyl do skupiny hostující junior, perkusník Adam Vojtěch z Horního Jelení, nyní studující v Brně, a krátce na to i dlouho hledaný baskytarista, kterého Jana našla ve vlastní rodině. Je to její táta Petr Gric z Prahy.
Již v první sestavě se MeziMěsto prosadilo na různých festivalech (Prázdniny v Telči, Slatiňanský vrabčák atd.) a v soutěžích (Notování, Houpací kůň, Porta atd.). Největší vavříny sice zatím nemá, ale při množství festivalů a scén, na které je zváno, lze říci, že mezi mladými kapelami hodně září a v obecném měřítku je velkou nadějí do budoucna. Dvoreček Kavárny ČAS je viděl už minulého léta... V současné době kapela dokončuje ve studiu Sound24 Josefa Balcara svoje druhé album, které hodlá zhruba měsíc před Vánoci slavnostně pokřtít.
MeziMěsto
MeziMěsto
foto: Jitka Píšová
Zatímco v MeziMěstu je jediným Pražanem kapelní nestor Petr Gric, v duu Petr Vašina & Míša Mádlová, je z Prahy jeho mladší, dámská polovina.
Příbramský muzikant Petr Vašina začínal na přelomu 60. a 70. let s bigbeatem v různých příbramských a následně zlínských kapelách. Na začátku 80. let tvořil písničky pro vlastní folkovou kapelu Povidlo. Po návratu do Příbrami obnovil Příbramský Blues Band, který příležitostně koncertuje dodnes. Vedle této kapely působil také v rockovém Kapitán Nemo Bandu, ve folkrockové kapele Petr, Otto a Já (hosté jednoho z vysílání legendárního TV pořadu Noc s Andělem) a v triu Korený, Vašina a Kollman…
V průběhu dalších let se Petr stal spolužákem Míši Mádlové, bývalé členky Kühnova dětského sboru a sboru Vox Bohemica, v současnosti pak sboru Cantarina. Stalo se na Kytarové škole Petra Rímského v r. 2015. Oba spolužáci záhy nabyli dojmu, že se jim spolu dobře hraje a začali připravovat společný repertoár. Sestavit ho z vlastní autorské tvorby (včetně Petrovy starší) jim trvalo čtyři roky, vystupovat spolu začali na klubových a malých festivalových scénách začátkem roku 2019. Míša je vedle příjemného hlasu a kytary vybavena též ukulelí, Petr zpívá a hraje na kytaru, foukací harmoniky a příčnou flétnu.
Dále vám mohu prozradit už jen, že to bude zaručeně krásný večer o nějž byste se neměli dobrovolně připravit. Ani o minutu! Proto vás upozorňuji, že program začíná přesně v 19:30. A také pokládám za dobré prozradit, že při koncertě se bude velmi těšit na vaše drobné bankovky, jež dobrovolně přepustíte muzikantům, originál australský klobouk. Ahoj 24. září na posledním letním koncertu v produkci ÚSMĚFu v tomto roce v ČASu!

Sdílet na...
Kam dál?

» Dvorek plný písniček (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček pošesté 18. 8. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček počtvrté 21. 7. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček posedmé 10. 9. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček 7. července 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib