Hlavní obsah

Nová alba: Marilyn Manson, Doves, The Flaming Lips i reedice Rolling Stones

Právo, Jaroslav Špulák

Blíží se předvánoční čas a na hudební trh se dostávají jak alba silných hudebních osobností, tak i zajímavé reedice, ať už jde o kolekce Rolling Stones či našich Plexis. Z novinek nejvíce zaujmou desky Marilyna Mansona, Doves nebo The Flaming Lips.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Marilyn Manson - We Are Chaos

Američan Marilyn Manson je nezmar. Na scéně je už od devadesátých let a neustále vydává alba, která mají z dnešního pohledu dost podobný zvuk a vlastně i obsah. Novinka je proto dalším dílem kontroverzního umělce, na němž se sešly všechny jeho předešlé hudební touhy, návyky a inspirace. A také vlivy country.

Foto: Loma Vista

Nové album

Doves - The Universal Want

Britská kapela Doves se momentálně pohybuje v ranku alternativního rocku. Na nové desce představuje zasněné hudební pasáže, které se převalují v éteru a přinášejí především rozličné pocity. Novinka je pátým albem kapely.

Foto: EMI

Nové album

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips se na novém albu rozhodli více těžit ze svých amerických hudebních kořenů. Tematicky se pohybuje v oblastech rodiny, lásky, smrti, něhy, nostalgie i upřímnosti. Pozornost zaslouží psychedelická rovina kolekce.

Foto: Bella Union

Nové album

Rolling Stones - Goats Head Soup

Reedice alba britských Rolling Stones z roku 1973 obsahuje písně v novém stereu, v širší verzi i rarity, vyřazené skladby či nejrůznější alternativní verze. Nejvzácnější jsou tři dosud neslyšené singly, písně Criss Cross, All the Rage a Scarlet. V posledně jmenovaném se jako host objevuje kytarista skupiny Led Zeppelin Jimmy Page.

Foto: Universal Music

Nové album

Antikvartet Dušana Vančury - Desatero setkání s Medvíďaty

Skupině Antikvartet vdechl život Dušan Vančura v roce 1962. Zakrátko jeho existence skončila a on ho obnovil v roce 2013. V lednu a únoru letošního roku ve studiu Good Day Records natočili album Desatero setkání s Medvíďaty. Těsně před jejím dokončením, 16. dubna, Vančura nečekaně zemřel. První část alba patří Antikvartetu, druhá vzešla ze spolupráce s profesionálním českokrumlovským dětským sborem Medvíďata.

Foto: Good Day Records

Nové album

Plexis - Půlnoční rebel

Třicet let uplynulo od prvního vydání nejslavnějšího alba pražské punkrockové kapely Plexis. Při té příležitosti vyšlo s bonusy, respektive nahrávkami skladeb, které se objevily na kompilaci Rebelie Punk’n’Oi z roku 1990.

Foto: Warner Music

Nové album

Lucie Bílá - Soukup/Bílá/Osvaldová

Album mapuje mnohaletou spolupráci tří výrazných umělců. Hned jejich první společnou zásadní prací byla ústřední skladba pro film Requiem pro panenku. Následovalo úspěšné album Missariel (1992) a předznamenalo léta spolupráce, která zahrnovala i filmovou a scénickou hudbu a slavné muzikálové inscenace.

Foto: Warner Music

Nové album

Miloš Dodo Doležal - My Little World

Album My Little World poprvé vyšlo v roce 1991 a patří mezi důležité nahrávky instrumentální hudby u nás. Kytarista Miloš Dodo Doležal ho vydal těsně před svou cestou do Los Angeles, v němž se rozhodl studovat rockovou kytaru. Album nyní vychází poprvé i v digitální podobě a na CD, a to ve zremasterované podobě a se dvěma novými bonusy z devadesátých let.

Foto: Warner Music

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám