Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Eberle přerušil úspěšnou šňůru Tampy v prodloužení a udržel Islanders v sérii

New York Islanders zdolali v semifinále NHL Tampu Bay 2:1 v prodloužení a snížili stav série na 2:3. Dramatický duel rozhodl v čase 92:30 Jordan Eberle. Tampa, která nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče v play-off Braydena Pointa, tak prohrála v letošní vyřazovací části v prodloužení poprvé. Před zápasem měla bilanci 5:0 včetně úspěšného maratonu s Columbusem, který rozhodla až ve 151. minutě. Na straně poražených nebodoval Ondřej Palát, který strávil na ledě 31 minut a čtyřikrát vystřelil.

Jordan Eberle skóruje proti Tampě Bay
zdroj: USA Today Sports autor: Perry Nelson

Islanders skórovali v zápase jako první, když se prosadil Ryan Pulock v přesilové hře střelou z levého kruhu.

Tampa Bay vyrovnala na začátku druhé třetiny z dorážky Victora Hedmana, který je s osmi trefami nejlepší v letošním play-off mezi obránci.

V polovině utkání otočil stav Carter Verhaeghe, ale jeho gól rozhodčí po trenérské výzvě kvůli ofsajdu odvolali.

Další branka padla až v 93. minutě, ve které skvěle sehráli přečíslení dva na jednoho Anders Lee a Eberle.

Před brejkem obránce Tampy Bay Kevin Shattenkirk netrefil po vyhraném vhazování v útočném pásmu čistě puk.

"Hvězdy jim byly při té střele nakloněny. I my jsme měli šance, ale nevyužili jsme je," uvedl kouč poražených Jon Cooper.

Islanders zatrnulo zejména v 84. minutě, kdy měl po Palátově střele odkrytou branku Nikita Kučerov, ale puk zastavila branková konstrukce. Na přelomu třetí třetiny a prodloužení hrála Tampa Bay i čtyřminutovou přesilovou hru.

"Zažili jsme několik horkých chvilek v našem obranném pásmu, zejména v prodloužení. Zlomili jsme hůl, párkrát jsme zazmatkovali, ale ustáli jsme to. Trpělivě jsme čekali na šanci a ta přišla. Seběhlo se to hodně rychle a Leesy (Lee) sehrál celou akci skvěle. Dokonale využil jejich zaváhání, založil protiútok a skvěle mi předložil puk ke střele," řekl autor vítězného gólu Eberle.

První hvězdou zápasu byl vyhlášen Semjon Varlamov, který zneškodnil 36 střel. Ruský gólman zaujal i pobavil dvěma netypickými situacemi.

Jeho spoluhráč Johnny Boychuk zlomil při blokování střely nůž na brusli a ruský gólman ho roztlačil, aby se po jedné noze dostal na střídačku.

Po vítězném gólu sprintoval Varlamov za slavícími spoluhráči, od červené čáry skočil plavmo a doklouzal k mantinelu.

"V sázce byla naše sezona. Když jsme dali gól, cítil jsem v daný okamžik spoustu emocí. Byl jsem nadšený a šťastný, že máme stále šanci a že pokračujeme v play-off, proto jsem skočil," řekl Varlamov.

"Bylo to o jedné akci. Teď je to těžké, ale takový je hokej. Důležité bude, jak na to zareagujeme. Tyhle situace vás prověří a definují jako tým," prohlásil Hedman.

"Ale nemám o nás strach. Vím, jak mužstvo bojuje s překážkami, a v play-off se často stává, že jste chvíli nahoře a pak zase dole. Ve finále je jedno, zda jste vyhráli nebo prohráli, musíte se soustředit a připravit na další zápas. To je nejlepší možný přístup," dodal.

Výsledek semifinále play-off NHL:

Východní konference - 5. zápas:

Tampa Bay - NY Islanders 1:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 24. Hedman - 16. Pulock, 93. Eberle. Střely na branku: 37:24. Hvězdy zápasu: 1. Varlamov, 2. Eberle (oba NY Islanders), 3. Hedman (Tampa Bay). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články