Enduro Race Špičák udělal tečku za Českou Enduro Sérií 2020

Česká Enduro Serie zná své letošní vítěze! Špičák vyhráli Štěpánka Fejola Nestlerová a Polák Slawomir Lukasik...

Autor: Jan Měšťák
Foto: Jára Sijka
Enduro Race Špičák udělal tečku za Českou Enduro Sérií 2020

 


Poslední kolo České Enduro Série se o uplynulém víkendu odehrálo na šumavském Špičáku, osmý ročník seriálu tak zdárně dorazil do svého cíle. Přesně před třemi měsíci začal na Klínovci, přes Zadov, Kouty, Ještěd, Malou Morávku ukočil zkrácenou sezonu. I v nejisté době se jí poštěstilo, když se odjely skoro všechny podniky, jediná akce byla z kalendáře vyloučena, a to v utajované lokalitě, která se ale neměla promítnout do bodového hodnocení. Zahalena tajemstvím tedy zůstane i nadále...   

Na Špičák dorazilo se čtyřmi stovkami účastníků i krásné slunné počasí, a tak nic nebránilo tomu, užít si poslední popuštění brzd v pěti měřených úsecích v tomto seriálu letošního roku.

Nejrychlejší ženou Špičáku, ale i celého letošního seriálu, se stala Štěpánka Fejola Nestlerová, stejně jako vloni. 

“Závod šel víceméně dle plánu, ani jsem tak nebojovala o vítězství, závěrečný závod série jsem si chtěla hlavně užít a nepadat,” prozradila po závodě Štěpánka, která se již nemusela hnát za výsledkem, díky velkému bodovému náskoku v celé sérii.


Štěpánka Fejola Nestlerová ovládla nejen finále na Špičáku, ale také celý seriál


 

“Skvěle se mi jelo do kopce na transferech, ve šlapavých erzetách už jsem trochu lapala po dechu, ale kupodivu mi vyšly dobře. V RZ 1 pár erorů na začátek, v půlce jsem pak potkala Barču Průdkovou, jak se trápí s defektem, no a tím mi zase o trochu klesl závodní drive a zbytek závodu jsem jela na jistotu. Poslední dvě stage byly dle mého gusta, v bikeparcích si libuju. Nakonec úkol splněn, nikde jsem se neválela a jako v celé sérii mě minuly technické potíže. Díky za závod!” dodala Štěpánka, která na Špičáku vyhrála tři z pěti erzet a druhé německé kolegyni Lauře Zeitschel tak odskočila o necelých dvanáct sekund. Na třetím místě skončila Pavla Balíková. 

V mužské kategorii, stejně jako v Malé Morávce, naprosto dominoval polský jezdec Slawomir Lukasik (NS Bikes/ FroPro). Jeho letošní druhá návštěva ČESu a opět první místo ve všech 5 erzetách. Druhému Milanu Myšíkovi (Norco CUR Enduro) v součtu nadělil přes jednu minutu. Třetí místo obsadil Vojta Bláha (Rock Machine Cyklomax), jenž v posledním závodě zajel letos svůj nejlepší výsledek v seriálu.


Slawomir Lukasik vyhrál dva poslední závody České Enduro Série


Milan Myšík dokázal triumfovat na Klínovci, Špičák byl jeho druhým nejlepším podnikem

“Na Špičák jsem se vrátil po dvou letech a byl jsem mile překvapen, že RZ prošly obměnou. V tréninku jsem se nepříjemně vypnul a chvíli lapal po dechu, naštěstí mi Vanik s Čížou po několika minutách pomohli se dostat na kolo a k autu. V neděli jsem ani nechtěl jet a vykloubený malíček tomu taky moc nepřidal. Jel jsem tak, abych nespadl, a když po jedničce to bylo relativně v pohodě, řekl jsem si, že to dojedu... Zato následující dny mi nebylo do zpěvu. Druhé místo beru a jsem rád, že jsem na každém závodě ES zajel podium, protože letos byla konkurence fakt veliká,” okomentoval svůj víkend třetí nejrychlejší muž v sérii Milan Myšík.

 
Česká Enduro Serie tak zdárně dojela do svého cíle. Nyní už všechny čeká vyhlašování celkových vítězů, termín a místo se zatím ještě ladí. Každopádně celkové prvenství z loňska obhájila Štěpánka Fejola Nestlerová, letos vyhrála přesně polovinu všech závodů, v té druhé polovině dokončila na stříbrné pozici. Mezi muži zvítězil Stanislav Sehnal (Kellys Factory), který ani na Špičák nedorazil, celkový triumf měl jistý už po pátém závodě. 

“Jsem moc ráda, že se vůbec uskutečnila celá série a žádný závod se nezrušil, velký palec nahoru, jsme jedna z mála zemí, kde se závodí. Já jsem původně plánovala asi jen tři závody, zbytek se mi kryl, ale nakonec se vše otočilo. Plus začátek sezony jsem řešila nejdřív operaci kolene, pak sháněla kolo, a nebyla si jistá, jestli neprošvihnu první závody. Vše ale zapadlo na svá místečka, koleno vydrželo, kolo je nakonec taky slušná mašina a mně se podařilo odjet všechny závody. S holkama jsme se tak různě střídaly na stupních vítězů, celkové vítězství mě samozřejmě potěšilo, ale doufám, že příští rok nasbírá dost bodů někdo z mladší generace, pole se plní rychlýma holkama a bude to zajímavý! Díky celé Enduro Sérii za parádní poježdění!” okomentovala letošní českou sezonu Štěpánka.


 

Pokračovat na: Výsledky

Seznam stránek článku:

  1. Enduro Race Špičák udělal tečku za Českou Enduro Sérií 2020
  2. Výsledky
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyHistoricky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
    Historicky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
  2. PozvánkyGravity Card se rozšiřuje na 31 bikeparků
    Gravity Card se rozšiřuje na 31 bikeparků
  3. Ostatní závodySP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
    SP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
  4. Tech newsTrek Slash 2024 - nová éra high pivotu
    Trek Slash 2024 - nová éra high pivotu
  5. DoplňkyRock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid
    Rock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid
  6. ZávodyFotogalerie: Mistrovství světa DHI - Fort William 2023
    Fotogalerie: Mistrovství světa DHI - Fort William 2023

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744