Prokletí jedné role. Které herce proslavila a kdo tvrdí, že mu zničila život

Prokletí jedné role. Které herce proslavila a kdo tvrdí, že mu zničila život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dostat roli, která jej proslaví, je cílem každého herce. Někdy se však sláva tak trochu vymkne kontrole a hercům se nepodaří vykročit ze stínu nejslavnější role. Komu se podobná situace přihodila?

Michéle Mercier

Francouzská herečka se proslavila především jako půvabná Angelika. Samotná Michéle byla stejně krásnou a neméně ambiciózní dívkou z dobré rodiny.

Ve filmu se uchytila původně jako tanečnice, když si jí všiml Maurice Chevalier. Jako herečka byla mimořádně úspěšná, na svém kontě má více než padesátku rolí. Přesto pro většinu diváků zůstává právě krásnou Angelikou.

Čtěte také: Přehlídka nejkontroverznějších snímků. Tyhle filmy budete mít problém sledovat až do konce

A rozhodně z toho nemá radost. V jednom z rozhovorů Michéle Mercier doslova prohlásila, že jí tato role zničila život.

Karel Fiala

Slavná parodie Limonádový Joe aneb Koňská opera baví diváky dodnes. Film nabitý písničkami i legendárními „hláškami“ nestárne.

V hlavní roli sličného kovboje v bílém ztvárnil Karel Fiala. Na úspěšnou kariéru, kterou mu film nastartoval, už nenavázal. Ve filmu se pak objevil již jen sporadicky a režiséři mu svěřovali pouze menší role. Úspěšně však působil v divadle.

Čtěte také: Mezi celebritami s nejzvláštnějšími skutečnými jmény je i jeden Čech. Kdo to od rodičů schytal nejvíce

Sám Fiala komentoval svou nejslavnější roli jako svého druhu prokletí. Právě ona mu dle jeho slov u filmu přivřela dveře.

Rowan Atkinson

Britský herec a komik zůstane zřejmě navždy zapsán v myslích televizních diváků jako nemotorný Mr. Bean.

Ne, že by se Rowanu Atkinsonovi zcela vyhnuly seriózní role, s úspěchem je ztvárnil ve filmu i na divadle. Kritika jej ocenila za roli ve hře Simona Graye Quartermaine's Terms. Velmi dobře si vedl rovněž například ve vedlejší roli v satirické komedii The Tall Guy z roku 1989.

Čtěte také: Einstein pozdravuje aneb celebrity s extrémně vysokým IQ. Podívejte se, kdo je chytřejší, než se zdá

Přesto mu škatulku velkého dítěte Mr. Beana zřejmě jen tak nikdo neodpáře. Faktem je, že v posledních letech se od slavné postavičky Rowan Atkinson spíše distancuje a nepřeje si s ní být tak výrazně spojován. Mnoho společného s ní údajně nemá a svůj život označuje za normální. V soukromí působí herec o poznání seriózněji a asi málokdo by do něj řekl, že má titul z Oxfordu.