Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Veslaři Dukly nebudou kvůli nákaze startovat na Primátorkách, neobjeví se ani zraněný Synek

Loděnice pražské Dukly na Císařské louce je z preventivních důvodů uzavřena. Po pozitivním testu na covid-19 jednoho z veslařů absolvovali testy i lidé, kteří s ním byli kontaktu, a podle výsledků bude rozhodnuto o dalším postupu. Dukla se o víkendu nepředstaví v hlavním závodě Axa Primátorek a po 40 letech skončí její vítězná série v kategorii mužských osmiveslic. Nepojede ani Ondřej Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Osmiveslice Dukly nebude startovat na Primátorkách

"Momentálně situaci řešíme se šéflékařem Dukly. Ještě nevíme, kolik lidí má pozitivní test," řekl vedoucí trenér armádního klubu Václav Maleček. Před polednem měl potvrzený jeden pozitivní nález. "Do loděnice teď nikdo nechodí. Připravují se dále jen lidi, kteří odjeli na Slapy," uvedl Maleček.

Z Prahy již začátkem týdne, poté co se podezření na nákazu koronavirem objevilo, odjeli Ondřej Synek a Jakub Podrazil. "Vím, že mezi veslaři je pár nakažených, a nechci riskovat kontakt s nikým z nich. I proto jsem se rozhodl trénovat v ústraní a připravovat se sám, abych mohl jet nejen Primátorky, ale také mistrovství Evropy," uvedl Synek.

Již v úterý večer potvrdil reprezentační šéftrenér Jakub Makovička, že vedení Českého veslařského svazu schválilo jeho návrh, aby reprezentanti nominovaní na říjnový evropský šampionát v Poznani na Primátorkách nestartovali ve velkých posádkách, ale jen na skifu. To vedle Synka plánovala například i Lenka Antošová.

Zástupci Dukly sice následně vydali prohlášení, že jejich start na osmě není vyloučen, nakonec se tak ale opravdu nestane. "Je to čerstvé, ale na 99 procent se žádná posádka nebude skládat. Zasáhlo to obě plánované osmiveslice a hlavní trenér Kuba Makovička si nepřeje, aby reprezentanti, kteří jsou nominovaní na mistrovství Evropy, na Primátorkách závodili na osmiveslici. Tím pádem pro nás účast na Primátorkách padá. Uvidíme, co bude se skifaři," sdělil Maleček.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK/PR autor: Ivana Roháčková

Ani Synek se na Primátorkách nepředstaví. Pětinásobný mistr světa měl být největší hvězdou víkendových závodů, při tréninku se však zranil a vzhledem k blížícímu se mistrovství Evropy v Poznani se rozhodl z Jarního skulérského závodu Rösslera-Ořovského odhlásit.

"Dělal jsem vše pro to, abych mohl Primátorky jet. Těšil jsem se na ně, tenhle závod mám rád. Ale ve středu jsem se během tréninku na vodě zranil a musel jsem ho předčasně ukončit," uvedl Synek.

Nyní se bude trojnásobný olympijský medailista soustředit na evropský šampionát, který se uskuteční v Polsku na začátku října. "Evropa bude hlavním vrcholem téhle sezony. Veškerou energii teď budu věnovat tomu, abych se dal zdravotně do pořádku, dohnal tréninkové manko, protože teď budu muset pár dní vynechat, a mohl bojovat o medaile," dodal veslař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články