Úžasná sezóna Kinematografu

Diváci pojízdného Kinematografu Bratří Čadíků přispěli na lidi s handicapem úžasným 1 300 000 korun.

Výtěžek z dobrovolného vstupné stejně jako v minulých letech pomůže klientům Konta Bariéry.

Kinematograf letos objel více než 150 český měst a obcí a o diváky rozhodně nebyla nouze, což dokazuje i výše vybraných příspěvků. Tak například v malém Chuderově, který má sotva 1 100 obyvatel se vybralo 11 750 korun. Nejvíc, 44 tisíc, přispěli diváci z Pacova.

„Kinematograf objíždí republiku od roku 1992. Za tu dobu naši diváci přispěli na charitativní účely již 15 800 000 korun,“ říká Josef Čadík.

„Kinematograf je moje srdeční záležitost. ‚Čadíkovci‘ s sebou na všech štacích vozí kasičky Konta Bariéry, kam mohou diváci přispívat. I letos výtěžek hravě překonal jeden milion korun a to mě neobyčejně těší. Díky tomu můžeme přispívat na věci, na něž Konto Bariéry normálně nepřispívá,“ říká o spolupráci Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

Díky Kinematografu bratří Čadíků Konto Bariéry pomáhá lidem, kteří potřebují něco mimořádného, ne úplně standartního.

Rozšiřujeme tak naši pomoc. Přispíváme na rehabilitace, léčebné pobyty, nové pomůcky pro lidi postižené roztroušenou sklerózou (WalkAide), na rehabilitační přístroje Motomed, ale třeba i na elektrickou odsávačku, pulzní oxymetr a podobné potřeby.

Jenom v minulém roce získalo od Konta Bariéry díky Kinematografu podporu 61 handicapovaných. Děti i dospělí s handicapem si mohli pořídit nákladné zdravotní a kompenzační pomůcky.

Konto Bariéry s pojízdným kinem spolupracuje od roku 2008. V letošním roce navštívilo pojízdné letní kino 152 českých měst a obcí. Putování Kinematografu zakončila projekce filmu Tři bobule v Kobeřicích.

„Chtěl bych poděkovat městům a obcím, že si Kinematograf pozvou a my tak můžeme dělat radost hned dvakrát, divákům a handicapovaným. Velkou zásluhu na vysoké návštěvnosti má i rádio Impuls, které Kinematograf zdarma promuje,“ doplňuje Čadík.

Sandra Štefaniková

 

Klíčová slova: