Někteří komentující se ženy bez roušky zastali, jiní se naopak přiklonili na stranu průvodčího. "Chudáci lidi, co s ní museli být ve vlaku. Jsou pravidla, která by se měla respektovat, a je-li to pro danou osobu problém, měla by se zařídit jinak a ne vyvolávat scény, které ovlivňují ji i její okolí," napsala pod článek Deníku Rovnost na Facebooku třeba uživatelka Lidush Binková.

V komentářích se vyjádřil i Milan Sokol. "Pokuta je adekvátní podle předpisů, opatření hovoří jasně: Chcete jezdit vlakem, noste roušku. Paní může být ráda za 4600, porušila vládní opatření, takže smůla," napsal.

Přes čtyři a půl tisíce korun musí za zastavení a zdržení vlaku zaplatit Martina Zbořilová.
Cesta astmatičky z Brna bez roušky: pokuta 4600 korun za zdržení a stání vlaku

Přes čtyři a půl tisíce korun musí za zastavení a zdržení vlaku zaplatit Martina Zbořilová.Zdroj: Facebbok/Martina Zbořilová"Může jet taxíkem, v tomto případě to vyjde asi levněji. Každopádně by měla mít potvrzení od lékaře, že roušku nemusí mít," mínil v komentářích Vladimir Dudak.

Martiny Zbořilové se naopak zastala Lada Sofie Prőschlová. "Blbé je, že astmatici musí nosit roušku jako každý jiný. Mám astma, nosím respirátor a hodina v čekárně v nemocnici mě skoro zabije," napsala do komentářů.

Podobný názor zastává i čtenář Deníku Rovnost Jan Novák. "Nedivím se, že jela bez roušky, astmatikovi se dýchá špatně bez roušky, natož s ní. Myslím, že by neměla čekat, ale bránit se proti nesmyslné pokutě. Ta určitě nebyla na místě," napsal v úterý dopoledne pod článek.

Ilustrační foto
Koronavirus na jižní Moravě: 126 nově nakažených za den, nejvíc v historii

Jiní ze čtenářů nesouhlasí. "Paní se jednoznačně dopustila porušení přepravních podmínek. Měla poslechnout průvodčího. Pokud chtěla situaci vyhrotit, muselo jí být jasné, že na policii se bude čekat a že to zdržení zaplatí ten, kdo ho zavinil. Průvodčí jen konal svou práci," mínil jeden z kometujících, který neuvedl své jméno.