Střížkov bude svědkem nejatraktivnějšího šlágru, který může současná 2. liga nabídnout

Střížkov bude svědkem nejatraktivnějšího šlágru, který může současná 2. liga nabídnout

Fortuna:národní liga má před sebou mimořádně atraktivní tahák, který bude bezpečně nejočekávanější bitvou jejího čtvrtého kola.

Narazí na sebe dvě mužstva, která dosud během svých vítězných jízd neztratila ani bod a sice FK Viktoria Žižkov a FC Hradec Králové.

Zatímco výběr trenéra Zdeňka Haška postupně skolil Táborsko, Slavoj Vyšehrad a Prostějov, soubor kouče Zdenka Frťaly si poradil s Vlašimí, Vysočinou Jihlava i Chrudimí.

Pokud jde o aktuální fazónu, i s přípravou již táhne tradiční pražská značka sérii sedmi výher v řadě.

Špatně však na tom není ani východočeský celek. Od začátku letní přípravy Votroci zaváhali pouze v jednom případě. V reprezentační pauze ztratili nadějně rozehraný přípravný duel se Slovanem Liberec (2:3).

Pokud jde o srovnání produktivity a kvality defenzívy, Žižkov nasázel v úvodních třech kolech 8 branek, s tím, že velezkušený kapitán Milan Švenger lovil míč ze sítě pouze v jednom případě.

Hradečtí se zapsali do střelecké listiny šestkrát a jejich nynější šbrankářská jednička Patrik Vízek, který dokázal posadit na lavičku Radima Ottmara, inkasoval třikrát.

Na víkendový střet bude jistě hodně motivován i devětadvacetiletý forvard Jan Pázler. Jednak proto, že po svém příchodu do struktur Viktorie ještě neskóroval a jednak kvůli tomu, že své nejúspěšnější gólové období prožil právě v barvách Hradce Králové, proti němuž se jistě bude chtít vytáhnout.

Pokud tedy dostane výraznější šanci, neboť jeho o pět let starší ofenzivní parťák Jaroslav Diviš hraje v úvodu ročníku ve velké pohodě a první tři starty dokázal přetavit ve čtyři přesné zásahy, díky čemuž kraluje střelecké tabulce.

"Rozhodně neusínáme na vavřínech, makáme na plný pecky," zaznělo uprostřed pracovního týdne z tábora Viktorie, jejímž předsezonním cílem bylo umístění na prvních třech místech tabulky.

Šlágr nadcházejícího kola FNL se odehraje v sobotu 19. září od 16:30 na pražském Střížkově, kde má Žižkov dočasný azyl.

Největší osobnosti obou týmů:

Žižkov: Milan Švenger, Daniel Pudil, Lukáš Zoubele, Jaroslav Diviš

Hradec: Radim Ottmar, Jakub Rada, Adam Vlkanova, Jan Záviška

Procházka cení zdravý zlínský kolektiv: Všichni ofenzivní hráči jsou tu hodně šikovní, mají to v hlavách srovnané