Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Podzimní Sosnění okoření auto-moto sraz MTX

V neděli 20.září se opět rozburácejí na sosnovském autodromu motory historických sportovních a závodních automobilů včetně formulí F3 a MTX při Podzimním Sosnění. Seznam přihlášených je prakticky plný, v kategorií formulí můžeme říct, že i přeplněný. Bohužel Sosnění koliduje se závodech do vrchu Edda Cupu v Jemníkách.

Velice pěkně je obsazena kategorie formulí, a tak budou muset být vypsány dvě jízdy. Jen monopostů MTX 1-01 , MTX 1-02 a MTX 1-03 je přihlášeno patnáct. A k tomu musíme přičíst ještě čtyři formule 3 – dva vozy Drak, dále Wartburg-Čermák a Magda, s kterou pojede jako obvykle Standa Profeld.



A protože je Podzimní Sosnění součástí 0.srazu automobilů a motocyklů se značkou MTX, tak se další zajímavé automobily objeví v demonstračních jízdách. Do svého spideru 2-01 by měl usednout i bývalý vynikající jezdec Karel Jílek.


V demo jízdách předvede také Stanislav Kafka speciál MTX 160 RS a vyloučena nejsou ani další překvapení.

Zhruba po deseti až dvanácti jezdcích jsou obsazeny také kategorie cestovních automobilů, ať sériových, tak upravených. V nejzajímavější skupině 5 pojede opět Jan Šipka s atraktivním originálem Fiat 124 Abarth. V této skupině startuje také několikanásobný mistr republiky v závodech do vrchu Jiljí Chmelař s rychlým Mini Cooper. Jeho manželka Anna Chmelařová se představí s miníkem ve skupině 2. dále jmenujme například Jiřího Šarochu s BMW 2002.



Program bude v podstatě stejný jako v minulých letech, dopoledne od 9 hodin tréninkové jízdy, od 13 hodin pak závody s hromadným startem jednotlivých kategorií. Pořadatelé Czech Classic Car Clubu zvou i majitele motocyklů a automobilů, aby přijeli své skvosty alespoň vastavit.


Vstupné diváci neplatí.


Více info na www.veteranskerojeni.cz


JL
16.9.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar