Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

18. etapa: Tour pokračuje v Alpách a stoupá na Plateau de Glieres

Jestliže předchozí den nabídl výstup do nejvyššího bodu letošního ročníku, osmnáctá etapa zase nabídne hned pět vrchařských prémií spolu se šotolinou na Montée du Plateau de Glieres. Skvělá šance pro únik, zároveň také příležitost ke změnám v celkovém pořadí. Kdo budou vítězové a kdo poražení osmnáctého dne závodu? Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Stanislav Kozubek.

Profil 18. etapy Tour de France 2020
zdroj: letour.fr

Tour de France jde do finále svého letošního horského alpského triptychu. Po sedmnáctém dni s výstupem do nejvyššího bodu závodu, 2304 metrů vysokém Col de la Loze, je tu další náročná zkouška. Hned pět vrchařských prémií a ostrý start: hned po vyjetí v Méribelu se totiž bude stoupat na Cormet de Roselend, tedy osmnáct kilometrů v šesti procentech.

Zde by se také měl vytvořit únik, který by v těžkém terénu mohl mít vysokou šanci na úspěch. A pokud by se do něj dostal závodník s velkým počtem bodů do vrchařské klasifikace, může zde s klidem celou soutěž vyhrát. Cormet de Roselend může být také propustkou do skupiny uprchlíků pro Jana Hirta, který by zde mohl uplatnit své přednosti.

Nejtěžší stoupání je to poslední na Montée de Plateau de Glieres, kde se šest kilometrů stoupá v průměru jedenácti procent. Nebude to ale výšlap závěrečný – přes jeden nekategorizovaný výstup (Col de Fleuries) se závodníci zhoupnou až do cílového La Roche sur Foron, mimo jiné domov běžce na lyžích Jeana-Marca Gaillarda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články