„Chceme udržet město v dobré ekonomické kondici. Prosazujeme proto rozumné hospodaření. Rok jsme uzavírali s přebytkem, a tudíž jsme se nemuseli zadlužovat,“ říká starostka.

Jak zároveň tvrdí, investice a rekonstrukce přitom běžely. Ve městě opravili chodníky, šatny na zimním stadionu nebo tenisové kurty, nové sídlo má knihovna.

Smůlu však budou mít řidiči na sídlištích, kteří zoufale shánějí místa na parkování. Jeden z parkovacích domů, které by zajistily dostatek míst, se měl začít stavět už letos. Akce ale byla zmrazena.

Ilustrační foto.
Sokolov dostal 5 milionů za rozbitou silnici

Velkou rekonstrukci vyžaduje i Lidické nábřeží nebo ulice J. K. Tyla, vyměnit potřebují autobusové zastávky.

Naopak dál pokračuje výstavba domu pro seniory Čtyřka, který má být dokončen v příštím roce. Jde o pobytové zařízení pro osoby, které se z důvodu věku nebo zdravotního stavu o sebe nedokážou samy postarat. Tato akce spolkne zhruba 160 milionů, ale podle radnice to nemá na hospodaření města žádný vliv. Sokolov si na něj našetřil, a ještě dostal dvě dotace.

„Pokles příjmů nahrazujeme rovnoměrně z rezervy města, která tvoří jednu část. Druhou částí jsou úspory na letošních výdajích,“ potvrdila vedoucí finančního a školského odboru Barbora Bardonová.