Anna Maria Jopek v Praze

Anna Maria Jopek v Praze

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 1

Termín: 10.6.2021

10červen čtvrtek 18:00

Žánr: koncertyhudba koncertyjazzJazz Meets World

Umělci: Anna Maria Jopek


Vokalistka, skladatelka písní, improvizátorka, vášnivá vizionářka. Styl Anny Marie Jopek je fúzí improvizace, polských tradičních soundů a evropské klasické hudby. Narodila se v umělecké rodině – její babička a otec byli vynikající zpěváci, Anna Maria doslova vyrůstala v zákulisí a v šatnách koncertů legendární polské skupiny Mazowsze, ke které oba její rodiče patřili. Byly jí pouhé tři roky, když zpívala v Polském rádiu. V sedmi letech začala hrát na piáno, ve dvanácti vystupovala s Varšavskou filharmonií. Je absolventkou Hudební univerzity Fryderyka Chopina a studuje filosofii na Varšavské univerzitě.

Už hezkých pár let komponuje a používá klasických a lidových motivů k nevšedním, mnohotvárným projektům, které přitahují nejvýznamnější hudebníky světa, jako jsou Pat Metheny, Branford Marsalis, Gonzalo Rubalcaba, Richard Bona, Oscar Castro-Neves, Makoto Ozone, Noa, Mino Cinelu a další. Jako vokalistka měla tu čest doprovázet Stinga, Youssou N'Doura, Bobbyho McFerrina, Ivana Linze, Nigela Kennedyho a Dianne Reeves.

AMJ vystupovala v nejznámějších koncertních síních světa, jako jsou: Carnegie Hall, Hollywood Bowl, Royal Festival Hall, Tokio Opera City Concert Hall, Blue Note Tokyo, Israeli Opera v Tel Avivu nebo Hamer Hall v Melbourne. Nahrávala v Real World Studio Petera Gabriela, Abbey Road v Londýně a Power Station v New Yorku. Je držitelkou všech možných význačných polských hudebních cen.

V roce 2017 vydala AMJ album „Minione“ (Minulost) s Gonzalo Rubalcabem. Album uvádí předválečná polská tanga a patřilo mezi deset nejlepších polských hudebních bestsellerů roku 2017. V říjnu 2018 vydává další album „Ulotne“ (Pomíjivý) natočené s Branfordem Marsalisem, které je nezařaditelné do klasifikace hudebních stylů a víceméně interpretuje slovanské motivy co do harmonie, poetiky a temperamentu. A to vše se špičkovými hudebníky jako Krzysztof Herdzin, Mino Cinelu, Maria Pomianowska, Robert Kubiszyn, Pedro Nazaruk, Marcin Wasilewski a Atom String Quartet.

AMJ je přesvědčena, že umění představuje spiritualitu naší doby a že hudba je univerzální jazyk, který spojuje lidi všech kultur, přesvědčení a tradic. Věří v krásu a dar naslouchání. Pohybuje se mezi Varšavou a Lisabonem, věnuje se svým dětem a kočkám. Běžet maraton je jejím občasným koníčkem.

Vokalistka, skladatelka písní, improvizátorka, vášnivá vizionářka. Styl Anny Marie Jopek je fúzí improvizace, polských tradičních soundů a evropské klasické hudby. Narodila se v umělecké rodině – její babička a otec byli...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Anna Maria Jopek v Praze

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (388 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (858 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (912 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (659 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (369 m)