Situace se ve Františkových Lázních uklidňuje. Lidé se nemusí bát přijet, říká Josef Ciglanský

17. září 2020 08:30

Už týden platí v ubytovacích zařízeních ve Františkových Lázní zvýšená hygienická opatření kvůli koronaviru. Narostl totiž počet případů, které souvisely právě s pobytem ve městě. Po týdnu se ale situace podle Josefa Ciglanského uklidňuje.

Kvůli rychle rostoucímu počtu lidí nakažených koronavirem zavedla minulý týden radnice ve spolupráci s hygieniky ve Františkových Lázních zvýšená hygienická opatření. Uzavřena byla také jedna restaurace a lázeňský dům.

Podle ředitele společnosti Lázně Františkovy Lázně Josefa Ciglanského se ale situace po týdnu uklidňuje: „Situace se v posledních dnech trochu uklidňuje. Je pravdou, že byla uzavřena jedna restaurace a jeden lázeňský dům. Nebylo to ale tak, že by je zavřela hygiena, zaměstnanci se dostali do karantény a nebylo možné udržet jejich provoz.“

V posledních dnech se zvedl zájem klientů o to, co se v lázních děje, jestli se situace nezhoršuje a zdali mají do lázní jezdit. „V posledních dnech sem lidé volali opravdu častěji. Chtěli se ujistit, jestli k nám mohou přijet bez obav a absolvovat pobyt,“ doplnil Ciglanský.

Lidé se ale podle něj nemusí bát do lázní přijet: „Domnívám se, že lidé mohou do Františkových Lázní přijet, je to bezpečné. Na semaforu je náš okres navíc v zelené zóně.“

autoři: Andrea Strohmaierová , Petr Čimpera , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio