Hlavní obsah

Skupina Sarah & The Adams natočila klip k písni Pověz mi v maringotce

Právo, jaš, kul

Kapela Sarah & The Adams vydala v dubnu album Pověz mi, kolekci jedenácti písní v češtině, jejichž autorkou je zpěvačka Šárka Adámková. Nyní představuje videoklip k titulní písni. Nese se v duchu krásných obrazů, hlubokých emocí a vytváří alternativní svět, do kterého divák dostává při sledování volnou vstupenku. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip kapely Sarah & The Adams k písni Pověz miVideo: archiv kapely

 
Článek

„Ve videoklipu jsem chtěla zachytit intimitu a zároveň skrytou divokost písně,“ přibližuje námět Adámková. Kapela a režisér se rozhodli použít maringotku, která je pro ně symbolem obojího a stala se na pár dní jejich domovem. Nastěhovali se do ní se vším od nádobí přes retro fotky zpěvaččiných rodičů po hudební nástroje a sbírku šatů.

„V maringotce vznikl jakýsi náš malý vesmír, ve kterém nic není problém. Doufám, že přesně taková energie dýchá i ze samotného videoklipu,“ popisuje dojmy z natáčení Adámková.

Samo natáčení trvalo jeden den. Klip vypráví o pocitech a každodenních dojmech jednoho člověka, které získává od chvíle, kdy ho ráno na samotě probudí slunce, až po moment, kdy slunce zapadá.

Pár, který v klipu vystupuje, hraje zpěvačka Šárka Adámková a její přítel kytarista Michal Gregor. Klip režíroval David Van, kamery se chopil Lukáš Hausenblas.

Reklama

Výběr článků

Načítám