Kam vyrazit? Zlínsko a Luhačovicko budou hodnotit známí instagrameři

Zlín – Baťovské domky – Letná (Foto: Lenka Blažková)
ZLÍNSKO A LUHAČOVICKO - Chtějí turistům i místním ukazovat ta nejzajímavější místa a autentické zážitky. Která to ale opravdu jsou? Na to se bude destinační společnost Zlínsko a Luhačovicko ptát českých Instagramerů. Do Zlína a okolí přijedou už tento víkend.

“Hledáme místa, která jsou jedinečná, a která nás odlišují od Prahy, Českého Krumlova nebo Jižního Tyrolska,“ říká Jana Pastyříková, manažerka destinace Zlínsko a Luhačovicko. “Jako místní ale ztrácíme nadhled, k místům máme citový vztah a je těžké objektivně vybrat to, co je opravdu autentické, zajímavé a co jinde nemají. Proto jsme si pozvali cestovatele i
maminky s dětmi, kteří nám s objevováním pomůžou.”

Do Zlína o třetím zářijovém víkendu přijedou instagrameři, kteří budou mít za úkol prozkoumat Zlín a jeho okolí, podívat se na něj jiným úhlem pohledu a vybrat místa, která jsou nějakým způsobem jedinečná.

Mezi instagramery je Veronika Šubrtová, cestovatel Kuba Mařík, Sandra Kisić nebo modelky Natálie Kotková a Jitka Nováčková. Nechybí ani maminky s čerstvě narozenými dětmi.

“Nenachystali jsme pevný program, nechceme našim hostům diktovat, kam mají jít,” vysvětluje Jana Pastyříková ze Zlínska a Luhačovicka. “Chceme, aby Zlín a jeho okolí objevovali sami, aby nám řekli, co se jim líbilo, co jim připadalo nepřehledné, složité nebo naopak co jim udělalo radost.”

“Audit”, který u nás influenceři provedou, má pomoci objevit autentická místa, která nám, zlíňákům, mohou připadat běžná nebo okoukaná. Destinační společnost s nimi pak chce dál pracovat a s jejich pomocí lákat do Zlína turisty, především ty české.

“Život je příliš krátký na to, abychom ho trávili děláním něčeho, co nás nebaví, co nám nedává smysl,” říká o své práci bloggerka a digitální nomádka Veronika Šubrtová . “Mně dělá radost pobyt venku na čerstvém vzduchu, objevovat svět, kultury, poznávat nové vůně a chuti. Tipy na cestování nebo třeba způsoby, jak být šetrnější k přírodě, mám chuť předávat dál. Moje vize je ukázat, že málo je víc , že věci nám mají pomáhat a ne nás vlastnit a že není nad osobní zkušenost.”

Zatímco Český Krumlov, Adršpach nebo Mikulov mají jasná lákadla, která jsou známá snad všem Čechům, Zlínsko a Luhačovicko má několik velkých cílů a řadu malých a drobných, které zůstávají stranou zájmu turistů. Na Zlínsku a Luhačovicku je přitom řada architektonických, přírodních, lázeňských nebo gastronomických míst, která jsou naprosto jedinečná. Upozornit na ně má za úkol destinační společnost Zlínsko a Luhačovicko.

Chystáte se do Luhačovic? Ubytování v Luhačovicích najdete ZDE.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x