Vondroušová v Římě překonala nevolnost i soupeřku a je v osmifinále. Siniaková ani na čtvrtý pokus Kasatkinovou neporazila

17. 9. 2020, 12:35
Aktuality 81
WTA ŘÍM - Markéta Vondroušová si i přes zdravotní potíže ve druhém kole poradila s kvalifikantkou Arantxou Rusovou a poprvé od ledna a teprve podruhé v sezoně dokázala na jednom turnaji vyhrát dva zápasy. Kateřina Siniaková se první letošní série dvou výher v řadě v hlavních soutěžích nedočkala. Po skalpu Angelique Kerberové uhrála jen pět her s kvalifikantkou Darjou Kasatkinovou, na kterou ve druhém kole nestačila ani loni a prohrála s ní i čtvrtý vzájemný souboj.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová letošní sezonu po zdravotní pauze zahájila suverénním postupem do čtvrtfinále na novém turnaji WTA v Adelaide, v němž podlehla světové jedničce Ashleigh Bartyové. Od té doby se však extrémně trápí a na dalších sedmi turnajích dokázala vyhrát jen dva zápasy.

Dvě výhry v řadě znovu zaznamenala až po osmi měsících na právě probíhající antukové akci Premier 5 v Římě. Po třísetovém vítězství nad Misaki Doiovou si dnes v premiérovém souboji poradila dvakrát 6-3 s další kvalifikantkou Arantxou Rusovou.

Bez komplikací se 21letá Češka neobešla ani dnes. V úvodní sadě ztratila vedení 3-1, ale poté, co Rusová skóre srovnala, vyhrála následující tři gamy, v nichž Nizozemce povolila jen tři fiftýny.

Ve druhém setu naopak jako první ztratila podání Vondroušová, která začala kromě se soupeřkou bojovat také s nevolností. Za stavu 1-2 si ve více než třicetistupňovém horku nechala zavolat fyzioterapeuta a změřit tlak. Naštěstí pro ni do rozhodujícího dějství nemusela, od stavu 1-3 vyhrála pět her v řadě. V utkání trefila jen 46% prvních servisů, spáchala osm dvojchyb, odvrátila 14 ze 16 brejkbolů a se 71. hráčkou světa bojovala téměř dvě hodiny.

O vyrovnání svého maxima v Římě a loňského výsledku bude finalistka loňského French Open bojovat se Slovinkou Polonou Hercogovou, jež vyřadila turnajovou pětku Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Vondroušová tak v osmifinále doplní Karolínu Plíškovou, obhájkyně titulu si ve včerejším derby poradila s Barborou Strýcovou.


Siniaková ani na čtvrtý pokus proti Kasatkinové neuspěla
Kateřina Siniaková hrála svůj devátý letošní turnaj na hlavním okruhu, sedmý bez nutnosti kvalifikace, a po skalpu bývalé světové jedničky Angelique Kerberové si připsala teprve druhé letošní vítězství v hlavních soutěžích a přerušila sérii čtyř porážek.

Na solidní výkon z úvodního kola ale dnes nenavázala, na kvalifikantku Darju Kasatkinovou nestačila jasně 2-6 3-6, s bývalou světovou desítkou prohrála i čtvrtý vzájemný souboj (druhým rokem po sobě ve druhém kole v Římě) a první letošní série dvou výher v hlavních soutěžích se nedočkala ani v italské metropoli.

Čtyřiadvacetiletá Siniaková měla katastrofální vstup do utkání, když v úvodních pěti gamech uhrála jen čtyři fiftýny a velmi rychle prohrávala 0-5. Pak sice svou hru zlepšila a snížila na 2-5, ovšem následně potřetí v úvodním dějství ztratila podání. Na začátku druhé sady nevyužila tři brejkboly a znovu přišla o servis, skóre 0-2 však otočila na 3-2 a měla v zádech brejk. Jenže ve zbytku utkání už uhrála jen pět bodů, za celý zápas si pouze dvakrát dokázala uhájit podání.

Kasatkinová, která se v posledních dvou letech stejně jako Siniaková trápí, zatím v Římě neztratila jediný set. Dvoukolovou kvalifikací prošla se ztrátou pouhých pěti her a v úvodním kole hlavní soutěže nedala šanci krajance Věře Zvonarevové. O postup do čtvrtfinále si 23letá Ruska zahraje s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, která zničila dvěma kanáry světovou pětku Sofii Keninovou.

Světlana Kuzněcovová po téměř tříhodinové bitvě zdolala 4-6 7-5 6-3 nasazenou Anett Kontaveitovou, oplatila jí dva roky starou porážku právě z římského turnaje, a i druhý letošní zápas na římské antuce vyhrála po obratu. O postup do čtvrtfinále bude dvojnásobná finalistka bojovat proti dvojnásobné šampionce Elině Svitolinové.

Bývalá světová jednička Garbiñe Muguruzaová se na postup do osmifinále rovněž pořádně nadřela. Proti Cori Gauffové musela bojovat dvě a půl hodiny, nakonec 16letou hvězdičku zdolala 7-6(3) 3-6 6-3. V osmifinále finalistka letošního Australian Open narazí na Irinu Beguovou, nebo turnajovou sedmičku Johannu Kontaovou.

Julia Putincevová po tříhodinovém boji přetlačila 6-3 6-7(2) 6-4 nasazenou osmičku Petru Martičovou, kterou porazila i v osmifinále nedávného US Open, a poprvé si v Římě zahraje osmifinále. Zápas však mohla ukončit podstatně dříve, když ve druhé sadě vedla 5-2 a měla mečbol. V souboji o čtvrtfinále vyzve nasazenou krajanku Jelenu Rybakinovou.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 1.692.169 eur
čtvrteční výsledky (17. 9. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (12-ČR) - Rusová (Niz.) 6-3 6-3
Kasatkinová (Rus.) - Siniaková (ČR) 6-2 6-3
Azarenková (Běl.) - Keninová (3-USA) 6-0 6-0
Hercogová (Slovin.) - Bertensová (5-Niz.) 6-4 6-4
Kontaová (7-Brit.) - Beguová (Rum.) 6-0 6-4
Putincevová (Kaz.) - Martičová (8-Chorv.) 6-3 6-7(2) 6-4
Muguruzaová (9-Šp.) - Gauffová (USA) 7-6(3) 3-6 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Kontaveitová (14-Est.) 4-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
S. Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Hibinová/Ninomijaová (Jap.) 6-0 6-0
Kuděrmetovová/Siniaková (6-Rus./ČR) - Gattová-Monticoneová/Paoliniová (It.) 6-1 6-0
Hradecká/Klepačová (ČR/Slovin.) - Dabrowská/Ostapenková (3-Kan./Lot.) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

81
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Jinak v tom dalsi kole se opravdu maji tenisovi priznivci na co tesit:)

Halep x Jastremska
Putinka x Rybakina
Azarenka x Kasatkina
Muguruza x Konta
Kuznecova x Svitolina
Kovinic x Mertens

Zbyvajici dva zapasy, kde budou hrat ceske holky jen napovidaji, ze opravdu maji pekny los:) A to QF by jim nemelo uniknout, jenomze velkou prekazkou u Maky je ted sama Maky, no a Pliskobve uvidime jak se vyspi, trebas i bude trefovat kurt:)

Blinkova x Pliskova
Hercog x Maky
Reagovat
paddy
hlavně aby Plíšková netrefila rozhodčí jako tuhle
ta naštěstí neskončila v truhle smile

https://www.youtube.com/watch?v=LD5R3R7Sj7w
Reagovat
Vlk-v-trave
tak trebas se ji empajrova hodne libila.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
SpacialRecognition
https://www.tennisforum.com/attachments/hercog-bertens-png.180228/
Reagovat
sojka1
takovy tenisovy antukovy pravek trochu... :-) a u servisu se lame jako Cilic, hlavne doufam, ze dolame Bertens. Ktera me opet dojima udery, totiz svihy pozorne hospodyne placackou na mouchy. I vkusnou satovku opet navlekla. (Doufam, ze se fanynky Fily divaji.) ;-)
Reagovat
tommr
a co říkáš na podání Bertensový? Technicky je to asi v pořádku, ale to pohupování v kolenech se mi zdá hodně divný a kdybych proti ní musel hrát tak by mě to asi hodně znervóznovalo ... smile
Reagovat
sojka1
me irituje to drzeni rakety, opravdu placacka hadr, ale nadhoz a smycku ji nevycitam... takhle se pohupovala obcas MaSha a vyzkousela jsem si to i sama, dobre pro stabilitu a ovladani tela, jdes nejak vic do sebe... :-)) souperka by to mela vydrzet, jsou fakt horsi "veci"...
Reagovat
Vlk-v-trave
Musim se priznat, ze jsem te Sofii fakt pral, aby aspon ten jeden gem proboha uhrala...

Jako ona ta Sofie uplne az tak blbe na zacatku nehrala, ale Azarenka je na ni uz moc, Sofie mela par peknych vymen, clovek i myslel, ze se chytne, v kazdem gemu uz ten pocit byl, ale zustalo bohuzel jen u pocitu, ono by to dneska stejne nestacilo.... bojovala, no pak sice uz spise jen z vlastni trpelivosti, hodne necistych uderu, auty...spatne se ji ta Viktorie cetla,,,

Viktorie je proste nekde jinde, krom toho vyspela tenisove..., dalo by se rict zkusena matka to roztomile dite na tom kurtu totalne zrusila, a Sofie si jen musi prat, aby ji nechytla na RG hned do uvodnich kol,...a nejen ji:)
Reagovat
smazaný uživatel
Na FO se dřív než v osmifinále snad ani potkat nemůžou :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Predpokladal jsem, ze Viktorie nebude nasazena...
Reagovat
com
Nejlepsi byl stejne ten trener Kenin smile Jak ji ten dedek uplne proklinal pohledem smile
Reagovat
tommr
starej Kenin vypadá jako úchyl až se mi při pohledu na něj dělá nevolno ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
super smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Je krutá !!! Asi se vyučila u Lukašenka !!! smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
no myslím že po zápase by se Sofia měla hodit do gala a jít se někam pořádně ožratsmile
Reagovat
blixa
No pěknej vejprask smilesmile
Reagovat
blixa
A teraz Azarenka bije svojimi tlapami súperku cez palicu cez papulu, no to sa nerobí dievča, to sa nerobí, kde ťa to učili takto hrať šach ???!!! smile
Reagovat
Krisboy
Tak Peťo to už letos fakt asi nedá smile
ale Bennett naprosto zaslouženě, vždyť ho porazil snad ve všech dosavatních spurtech smile
smile
Reagovat
blixa
No jo, no. Letos prostě forma nebyla. A ještě není všem dnům konec smile
Reagovat
Cico93
Áno, ale aj napriek nie veľmi dobrej forme to kľudne mohlo vyjsť.
Však odsunutie na posledné miesto resp. spadnutá reťaz v špurte v jednej z etáp, kde bol Sam ďaleko vzadu...
Reagovat
Krisboy
To je pravda, měl i smůlu. A jestli ten odsud na konec skupiny byl spravedlivej nebo ne si netroufám posoudit, snad ano.
Reagovat
SpacialRecognition
To je neskutečné, jak bije Kenin.
Reagovat
com
Ma formu smilesmile
Reagovat
Fransoas
K jejímu pozitivu se dá říci,že zápas dotáhla k výhře ve dvou setech i přes zdravotní indispozici.Naštěstí Rus hrála jěště hůře.Za těchto podmínek gratulace.Stále je co zlepšovat.
Reagovat
Fransoas
Nedokázala jí vrátit prohru a je to pro ní černá můra.První zápas byl výhodou.Kerber nehrála svůj standart.Bohužel si nepřenesla pozitivní a vcelku rychlý zápas do tohoto duelu.Zatím je ve stejném herním marasmu jako před tím.Těžko odhadnout,zda v singlu se to zvrátí.Skoro se tomu už nedá věřit.
Reagovat
tommr
naše deblistky smile dneska září. Bára Strýcová s Hsieh soupeřkám nadělily dva kanáry a Katka Siniaková s Kudermetovou soupeřkám povolily jen jednu hru ... smile
V příštím kole se bohužel střetnou mezi sebou a tak jeden pár bude muset předčasně skončit což je velká škoda, protože oba páry mají hru na titul ...
Reagovat
blixa
Koťátko se jen tak nedá. Kous, škráb ! smilesmile
Reagovat
brixner
...plesk...smilesmile
Reagovat
blixa
Já ti dám plesk, sousedskej vometáku !!! smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Plesk...po prdelce...smile
Ani todle bys mi nedovolil? Nebuď škrt moresmilesmile
Reagovat
blixa
Ty si myslíš, že jsem nevěděl jaký "plesk" chceš udělat ? smile Tak to ne hochu, tady je to blixovo !!! smilesmile
Reagovat
brixner
Hele, blixa - mír? Vona vlastně zase tak škaredá néjni, bejt to moje sousedka, už se vod ní učim servisy a tydle věci. Jen kdyby u toho neřvala jako vorangutansmile Vymlátil bych to z nísmile
Reagovat
paddy
teď jí pleská Wawrinka smile
Reagovat
brixner
Cože??? Standík jí snad klátí?? Todle mi nějak uniklosmile
Reagovat
tmora
Doufám, že to dnes Megahrůza vyhraje .. go gosmile
Reagovat
Hector21
pche, Světlana jako zamlada, pecka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, komentátoři sice často chválí Garbi, ale šestnáctka ji prohání, že to je a bude těsný zápas. Cori už předvedla i pár neuvěřitelných balonů, je jistá při volejích, pěkně trefuje lajny, je běhavá... Jestli pár let vydrží, bude pro ostatní hračky postrach, hlavně favoritky v prvních kolech nebudou mít z takového losu radost.
Cori právě vyrovnala na 1:1 na sety.
Reagovat
tommr
Markéta utrpěla výhru a to doslova. I díky fyzický indispozici hrála příšerně, ale soupeřka byla naštěstí ještě horší. Rusová je typická hráčka z ITF turnajů a na velkej WTA turnaj se dostala jen nějakým nedopatřením ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rus je labilka, ale Serena s ní měla problémy.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D ta veta me pobavila.
Reagovat
Nenela
V Lexingtonu hrala celkem slusne proti Serene.
Reagovat
EllNino
to bylo v New Yorku :) Ale souhlas
Reagovat
Nenela
sorry, mne se ty letosni turnaje dost pletou, ale aspon kontinent jsem trefila dobre :-)
Reagovat
tommr
to spíš Serena hrála mimořádně špatně ...
Rusovou jsem viděl několikrát naživo v Praze a je to strašný kopyto. Na svou výšku má i celkem slabej servis ...
Reagovat
Patapuff
"Všichni hrajou příšerně, a někdo ještě hůř, když někdo vyhraje, utrpí výhru, na velkej turnaj WTA se dostaly hráčky nějakým nedopatřením..." Nedopatřením je patrně tvoje existence. Smysl tvýho života zřejmě spočívá v tom, že sedíš u televize (nebo u kompu), koukáš na sport, kterej si sám nikdy neprovozoval, a troubíš do světa nějaká svoje moudra a kritizuješ lidi, co dosáhli něčeho, čeho ty si nikdy nedosáhl a ani nedosáhneš. Měl by ses poradit s lékařem, co s tím.
Reagovat
tommr
a ty si zase další z nekonečný řady debílků vyskytujících se na TP, kteří cítí nutkavou potřebu hodnotit a umravnovat ostatní diskutéry. Myslím si, že toho lékaře by si měl vyhledat sám ... smile
Reagovat
Patapuff
Neumravňuji tě. Pouze konstatuji, že jsi pacient, který potřebuje pomoc lékaře. Nejlépe psychiatra. Pár týdnů bez televize a PC, procházky na čerstvém vzduchu a třeba se vrátíš do reálného života. Pokud si někdy takový život vůbec žil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr se propracoval k neskutečně otravným nicneříkajícím klišé.
A jeho čeština taky upadá :-)
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Esgalnor
Pěkně Maky, Rus byla asi objektivně lepší, ale Markéta mě překvapila hodně vyklidněnou obranou a dnes velmi silnou psychikou a čtením hry. Rus se vyházela na důležitých míčích. Markéta ještě potřebuje zlepšit podání, ale obranu má znovu solidní.
Reagovat
dadaft
mimochodem -- funguje vám multidimenze na O2?
Reagovat
George_Renel
Teď jsem si přepnul na Muguruzu.
Reagovat
dadaft
hm, já ji našel na předvolbě 555, na 554 hraje Mugu, ale na O2TV Tenis (předvolba 72), kde bývá normálně, tak není.
Reagovat
anton77
kanál číslo 555
Reagovat
tommr
navol si kanál 554 smile a tam se ti multidimenze objeví ...
Reagovat
lvicek
Mne pripada, ze ta tenisova multidimenze zlobi cimdal vic. Obraz na 72 mi tez mizi (vcera nebyl, pak nekdy vecer jo, dnes zase nebyl). Jde vam napr. vratit zpet zaznam, kdyz je na tom kanale multidimenze? Mne to nabizi jen prepnout na kanal, ale uz ne prehrat porad (treba 2 dny stary). Ani na tech 55x kanalech se mi to nedari pustit zpet. Spolehlive to jde jen na pocitaci. Nebo delam neco spatne?
Reagovat
dadaft
no, ještě že se Rus úplně vyházela ....
Reagovat
dadaft
to je čistá hrůza toto, Markéta jenom kopcuje, na nic jiného nemá ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
V tom hicu se snaží co nejvíc šetřit energií, není sama, kdo má/měl s tím vedrem problémy. Kontaveit byla ve třetím proti Kuznětsovové uplně vyšťavená.
Reagovat
Mantra
zatím se drží na vlásku, snad to urve...
Reagovat
Esgalnor
Markétě v tom horku evidentně dneska není nejlíp, ale překvapuje mě, že i po MTO zahrála solidní game. Uvidíme, může to jít oběma směry.
Reagovat
Mantra
podle mě když to neurve na sílu ve druhém, tak asi nebude ít sílu to uhrát ve třetím a klidně i vzdá
Reagovat
ttopi
Tak nejspíš nečekala s MTO až bude omdlívat. Lepší je prevence.
Reagovat
Mantra
Vondr už se zase láme
Reagovat
ttopi
Proč by se lámala když má problém spíše s tlakem, motáním hlavy, nebo nevolností ale určitě né se svalem, či kostma?
Reagovat
Mantra
to je obrazně, ale jestli hceš popsat problémy, které má, musíš í zavolat, ju?
Reagovat
SpacialRecognition
Nachvíli jsem přestal sledovat a Markéta MTO, co se děje? smile
Reagovat
ttopi
2:1
Ošetřování Vondroušové trvá dál. Nechala si dát ledový ručník za krk. (14:13:14)

2:1
Markéta Vondroušová si zavolala lékařku a nechala si změřit krevní tlak.
Reagovat
ttopi
Lékařka ještě leduje Vondrušové obě stehna. Markéta dostává do sebe tekutiny. Zřejmě se jí motá hlava
Reagovat
lvicek
Tak Maki makej! Set je doma, tak jeste jeden.
Reagovat
SpacialRecognition
pár hodně sporných hlášení autů
Reagovat
tommr
Nouni začíná být trochu mimo. I včera opravil čárovýho a zahlásil Karolíně víc než spornej aut ... smile
Reagovat
Mr.Pink
po zapase sla za nounim a rekla mu, ze normalne chyby nedela, ale ze tohle byla velka chyba :)
Reagovat
Andrew89
lidi jak je to s bodováním letos? odečítají se body jen za turnaje co se hrají? Nebo tam bude něco jinýho? Přijde mi docela nespravedlivý, že třeba Barty, Sabalenka aj budou mít body skoro ,,dva roky" pokud by to bylo turnaj za turnaj...
Reagovat
tommr
letos se nic neodečítá. Pokud se hraje turnaj, kterej se hrál i loni tak se hráčkám započítává lepší výsledek z obou let ...
A souhlasím s tím, že je to dost neférový, protože to třeba umožnuje Bartyový zůstat jedničkou i když od února nesáhla na raketu ... smile
Reagovat
Andrew89
ahaa...děkuju...no je to pěkně na.....
Reagovat
Fandina
Jedničkou sice zůstává, ale musela si ty body předtím uhrát. Takže je to vlastně OK.
Reagovat
tommr
Katka bohužel nenavázala na výkon proti Kerberový. Dneska to byla opět ta Katka jak jí známe z poslední doby ... smile
Reagovat
Mantra
a nebyla tamto spíš hra Kerberový? já to neviděl, ale bylo jasný, že Kasatka není typ se na to vybodnout, to Kerber je to už v téhle fázi karieery trochu víc volné
Reagovat
tommr
špatnej výkon Kerberový samozřejmě Katce značně ulehčil práci, ale i tak hrála rozhodně líp než dneska ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist