ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 11246 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Anna Maria Jopek zazpívá v říjnu v Praze

0 jsk 17.9.2020

Zpěvačka Anna Maria Jopek se zařadila k umělcům, kteří dělají z Polska jazzovou velmoc. Vystupovala či nahrávala s největšími světovými hvězdami jako Pat Metheny, Youssou N´Dour, Bobby McFerrin, Ivan Linz, Branford Marsalis, Nigel Kennedy, Richard Bona, Oscar Castro-Neves, Makoto Ozone nebo Gonzalo Rubalcaba.

Do Česka se Jopek, která spojuje virtuozitu se slovanskou harmonií, melodikou a výrazem, vrátí 6. října 2020. Se svým kvintetem zazpívá v pražském Divadle Komedie v rámci koncertní řady Jazz Meets World.

Její kvintet tvoří představitelé polské hráčské elity. V sestavě figurují zpěvaččini dlouholetí spoluhráči, flétnista a vokalista Piotr Nazaruk, kontrabasista Robert Kubiszyn a bubeník Paweł Dobrowolski. Mimořádně zajímavou osobností pak je pianista a skladatel Paweł Tomaszewski. Nejen, že vede vlastní trio a má za sebou spolupráci s Michałem Urbaniakem, Marií Schneider či dokonce s rockovým kytaristou Stevem Vaiem. Napsal i symfonii pro jazzový kvintet a orchestr a příležitostně spolupracuje se symfonickými tělesy.