17. září 2020 • 13:19

Nakažené Brno! Basketbalisté musí do karantény, problém mají i Žabiny

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnští basketbalisté se kvůli koronaviru nevrátí na soutěžní palubovky dříve než v říjnu. Klub na svém webu oznámil, že nákaza covid-19 byla zjištěna dohromady u třinácti hráčů a členů realizačního týmu a vedení soutěže na žádost Brňanů odložilo další tři jejich zápasy. V karanténě jsou nově také basketbalistky brněnských Žabin, jimž začne soutěž v příštím týdnu. Kvůli nastalé situaci by měl být odložen minimálně jejich první soutěžní duel.



Brňané kvůli podezření na výskyt koronaviru v týmu odložili už středeční zápas 2. kola s Olomouckem. Po potvrzení nákazy padly infekci za oběť duely z dalších tří kol. Brňané je měli všechny odehrát na palubovkách soupeřů, a to v Děčíně, Hradci Králové a Nymburce. Nejbližší naplánované utkání teď mají v kalendáři 3. října v Opavě.

"Vzhledem k nařízením, která nyní musíme respektovat, požádal náš klub vedení soutěže o odložení ligových zápasů, než uplyne minimálních 10 dní povinné karantény. Pevně věříme, že po jejím odeznění se budeme moci vrátit do normálu a další odklady již nebudou nutné," uvedl Basket Brno na svém webu. Posílený tým nastoupil dosud jen do prvního kola, v němž zvítězil nad Kolínem 78:61.

Pozitivní test na koronavirus oznámil také ženský tým Žabin. Nakaženy byly dvě hráčky, družstvu byla nařízena karanténa.

"V současné chvíli jsme úplně přerušili přípravu, čekáme na odběry a podle výsledků a zdravotního stavu hráček a členů realizačního týmu rozhodneme o dalším postupu," uvedl generální manažer Žabin Radek Šír na klubovém webu.

Do ligy měl čtvrtý celek minulé sezony, která byla předčasně ukončena kvůli pandemii, vstoupit příští sobotu zápasem v Hradci Králové. "Požádali jsme vedení soutěže, aby byl odložen. Věřím, že se tak stane," řekl Šír ČTK. V dalším kole by Žabiny měly doma hostit už ve středu 30. září pražskou Slavii. "Požádáme také o odklad tohoto duelu. Pokud vše dobře půjde, začneme po karanténě trénovat pět dní před tímto datem a to je málo," dodal klubový manažer.

Brno prošlo během léta revolučními změnami. Novým spolumajitelem klubu se stala skupina kolem Davida Blatta
Brno prošlo během léta revolučními změnami. Novým spolumajitelem klubu se stala skupina kolem Davida Blatta

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud