Hlavní obsah

Vousatá zpěvačka z Eurovize míří do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Rakouský hudebník Wurst, známý též jako Conchita Wurst z Eurovize, vystoupí 8. května 2021 v Paláci Akropolis.

Foto: Niklas van Schwarzdorn

Umělec, který si říká Wurst

Článek

„Tom Neuwirth pod pseudonymem Wurst a s vizáží nakrátko ostříhaného muže přichází s třetí sólovou deskou, která se opět nese ve znamení elektropopu. Jarní turné k jejímu vydání musel letos nečekaně přerušit a jeho pokračování plánuje aktuálně na květen 2021. Mezi nové zastávky turné s názvem Tour Over Magnitude přibyla také Praha,” sdělil za pořadatele Jiří Sedlák.

Vítězství Conchity Wurst v Eurovizi vyvolalo smích, pobouření i diskuze o smysluplnosti této soutěže. Patriarcha srbské pravoslavné církve dokonce Conchitu spojil s potopami v zemi, podle něho trest seslaný Bohem za homosexuální neřesti.

„Důvod, proč jsem se rozhodl vzít na sebe podobu Conchity, vyšel z mého dospívání, kdy jsem bojoval s diskriminací. Jsem zvyklý na nepřátelství, ale ve společnosti se musí něco změnit. Vousatá zpěvačka je můj způsob, jak se k tomu vyjádřit. Každý, aniž by přitom ubližoval jiným, by měl mít možnost svobodně žít, jak se cítí, bez strachu a obav z toho, jak vypadá,“ vzkázal Tom.

Po debutu Conchita a albu From Vienna With Love, natočeném s vídeňskými filharmoniky, překvapil Wurst změnou vizáže a elektropopovým albem Truth Over Magnitude.

Vstupenky v ceně 690 Kč budou v prodeji od 22. září v sítích GoOut a na coloursselection.cz.

Může se vám hodit:

Reklama

Výběr článků

Načítám