Světoznámý tanečník Sergej Polunin vystoupí v Praze

V pondělí 30. listopadu se ve Foru Karlín odehraje představení Sergei Polunin… Up, Close & Personal.  Jde o čtyřicetiminutové sólo, inspirované legendárním tanečníkem a choreografem Václavem Nižinským.

Po vystoupení bude následovat diskuse o nejrůznějších tématech, například o budoucnosti tanečního světa, Sergejově podpoře nových talentů, o jeho herecké kariéře a především o něm samotném. O muži, kterého mnozí považují za nejlepšího tanečníka své generace.

Člověk cítící, ne rozumový– to bylo jedno z hesel Nižinského. Nebál se porušit pravidla, aby posunul umění dál. Byl absolutně oddaný,” říká Sergej Polunin a dodává: „A jak každý ví, já vyznávám podobnou filozofii. Nejsou to rozumové schopnosti člověka, které jsou za naším poznáním, a posouvání vlastního myšlení je něco, čemu jsem totálně oddán. Yuka Oishi pro mě na podiu navodil tak intenzivní spojení, že během svého vystoupení pokaždé cítím Nižinského přítomnost.

Předprodej omezeného počtu vstupenek na představení Sergei Polunin… Up, Close & Personal začne v pátek 18. září v 9 hodin ráno na  www.ticketmaster.cz

Diváci ve Foru Karlín usednou ve speciálním kruhovém uspořádání, což ještě umocní intenzitu dojmů. Všechna aktuální protipandemická opatření budou samozřejmě respektována: ve  Foru Karlín bude zajištěno maximálně bezpečné prostředí – včetně termokamery, dezinfekce rozmístěné v celém prostoru či regulovaného počtu návštěvníků, který umožní dodržovat doporučené rozestupy.

Vystoupení Sergei Polunin… Up, Close & Personal uvádí Serge Grimaux ve spolupráci se společností Poluninink.

 

Comments

comments

Vyhledat