17. září 2020 • 16:34

Fake news! Plochodrážní Grand Prix bude, zní z pražské Markéty

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čelí nepříjemným zprávám ohledně nárůstu nemocných koronavirem. A do toho jim v minulých dnech vlétly do organizace další trable. „GP Česka by se mohla z Prahy přesunout do Bydhoště,“ hlásaly některé polské servery a plochodrážní pořadatelé na Markétě zbystřily. Skutečně? Bude jim velká sláva odebrána? Nikoliv.



Grand Prix České republiky se přeci jen má od pátku v Praze konat. „Chceme upozornit všechny fanoušky, kteří se na pražský závod chystají, že jde o falešnou informaci, která není v žádném případě nijak podložena,“ ohlásili na svém webu zástupci Auto klubu Markéta a na Facebooku připojili i fotografie z příprav. „Fake news odzvonilo! Speedway Grand Prix bude a bude v Praze! Vše se začalo chystat! Těšíme se na Vás v pátek a v sobotu na stadionu Markéta,“ ohlásili.

Nedivte se tomu natěšení, jde totiž o jediný podnik letošní zkrácené Grand Prix, která se uskuteční mimo území Polska. První dva díly se odehrály ve Wroclavi, pak přišly dva závody v Gorzowě a po tomto podniku v Praze by se měl šampionát uzavřít dvojicí říjnových bitev v Toruni. „Přestože však roušky nejsou ve venkovních prostorech povinné, doporučujeme každému, aby si vzal svou roušku s sebou,“ doplnili pak organizátoři pražského závodu.

Tam se chystají všechna světová esa v čele s průběžným lídrem Fredrikem Lindgrenem, jenž vede GP před dvojicí Poláků Bartoszem Zmarzlikem a Maciejem Janowskim. Divokou kartu do závodu dostal i český zástupce Václav Milík.

Sobotní závod v Praze je již vyprodaný, na páteční však ještě vstupenky jsou – hlediště však může být podle požadavků hygieny zaplněno pouze z poloviny. První závod se koná v pátek od 19.00, ten druhý je na plánu v sobotu, ve stejném čase.

POŘADÍ GRAND PRIX 2020
1. Fredrik Lindgren (Švéd.)   66 bodů
2. Bartosz Zmarzlik (Pol.)     59 bodů
3. Maciej Janowski (Pol.)      57 bodů
4. Tai Woffinden (Brit.)        53 bodů
5. Leon Madsen (Dán.)          50 bodů

PROGRAM GRAND PRIX ČR
Pátek - závod (od 19.00 – PP Digi Sport 2)
Sobota - závod (od 19.00 – PP Digi Sport 2)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud