Zde může být vaše reklama.

Mora začíná ve Zlíně Tomajko: Chceme dávat góly

Tomajko: Chceme dávat góly

foto: hc-olomouc.cz

17. 09. 2020 - 15:38

Hokejisté HC Olomouc startují v pátek ve Zlíně novou extraligovou sezonu. O tom, jaké budou cíle Mory v novém soutěžním ročníku hovořili trenéři i zástupci vedení klubu na obvyklé tiskové konferenci. A bude to jiné, než jindy, nebude se totiž sestupovat.

„Sezona bude samozřejmě specifická a doufáme, že nás nepotkají nějaké větší problémy. Chceme ji ustát se ctí a věřím, že se zase posuneme o kus dále,“ řekl sportovní manažer HC Olomouc Erik Fürst. Vše se uvidí podle aktuálního stavu a možných opatření. Ostatně ta tak jako tak hokej ovlivní. Protože kapacity hledišť jsou omezené. „Pokud se nic nezmění a bude to tak jako dosud, tak by se divácká kapacita na našem stadionu měla pohybovat okolo tří tisíc míst,“ podotkl Fürst. Nejen proto očekávají hokejové kluby jistý ekonomický propad, a týká se to všech. „Snažíme se co nejvíce minimalizovat ztráty. Nyní vám však úplně přesnou situaci říct nemůžu,“ dodal.

Mora má za sebou povedenou přípravu, dařilo se jí, až na samotný začátek, herně i výsledkově. „V přípravě jsme odehráli osm kvalitních zápasů. Máme v nich celkem pozitivní bilanci, která určitě není špatná. Musím zmínit také odchody. Kádr jsme omladili a víceméně jediným zkušenějším příchodem je útočník Lukáš Kucsera, jenž přišel z Komety Brno,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Myslím, že v přípravě jsme dávali celkem hodně gólů, takže snad si to přeneseme i do ligy. Samozřejmě příprava je něco jiného, ale chceme dávat góly. Musíme se zlepšit hlavně v přesilovkách, které nám loni nešly,“ uvedl další z trenérů Jan Tomajko.

Mančaft pro start extraligy ovšem nebude v kompletním složení. „Všichni hráči na první kola k dispozici nebudou. Zdravotní problémy mají Lukáš Klimek a Petr Strapáč. Oba dva nám v úvodu sezony budou chybět,“ řekl Moták.

Kádr HC Olomouc pro sezónu 2020/2021
Brankáři: Branislav Konrád, Jan Lukáš, Vojtěch Mokrý
Obránci: Tomáš Černý, Tomáš Dujsík, Matúš Hlaváč, Jiří Ondrušek, Adam Rutar, David Škůrek, Jan Švrček, Tomáš Valenta, Martin Vyrůbalík
Útočníci: Jan Bambula, Vilém Burian, Tomáš Gřeš, Tobiáš Handl, Jan Káňa, Lukáš Klimek, Jan Knotek, Petr Kolouch, Lukáš Kucsera, Joshua James Mácha, Lukáš Nahodil, Jakub Navrátil, Rostislav Olesz, David Ostřížek, Petr Strapáč, Vojtěch Tomeček

Realizační tým
Trenéři: Zdeněk Moták, Jan Tomajko, Petr Fiala
Trenér brankářů: Martin Falter
Vedoucí mužstva: Josef Podlaha
Kustod: Petr Přecechtěl
Kustod/masér: Tomáš Bajgar
Lékaři: MUDr. Petr Utíkal, MUDr. Michal Laca, MUDr. Patrik Rulíšek
Fyzioterapeut: Jakub Jarolím

Další články